Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Vaccinare Covid. Avertismentul unui cunoscut imunolog: „Medicii nu raportează” VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Vaccinare Covid. Avertismentul unui cunoscut imunolog: „Medicii nu raportează” VIDEO

Încă de la început vaccinul Covid-19 a alarmat multă lume în ceea ce privește riscul ca pe termen lung să faciliteze apariția unor boli grave. Invitatul medicului Lucian Duță în podcastul săptămânal „Fără anestezie", Virgil Păunescu, unul dintre puținii specialiști români în imunologie, a clarificat ce riscuri există pe termen lung pentru vaccinați.

În podcastul EVZPlay, transmis zilnic de la 12.00, pe pagina de Facebook evz.ro și pe canalul de YouTube Evz Capital, se dezbat subiecte controversate, care polarizează opinia publică, dar și specialiștii deopotrivă. Unul dintre acestea se referă la pontențialele riscuri pentru sănătate ale vaccinurilor autorizate pe piață împotriva noului coronavirus.

Dr. Păunescu: Lucrurile sunt ținute ascunse

Chestionat de Lucian Duță în această privință, medicul timișorean a recunoscut că din punctul său de vedere ca specialist, riscurile sunt reale.

„Pe termen lung există riscul dezvoltării unor cancere sau boli autoimune. Datorită sistemului extrem de relaxat de raportare a complicațiilor, datorită temerii care a fost indusă în societate, medicii nu raportează. Sistemul e de așa natură că lucrurile sunt ținute ascunse. Nu urmărește nimeni în mod activ ce se întâmplă cu cei vaccinați. A corela eventuale complicații cu vaccinarea nu e simplu. Ar necesita o anchetă și o mobilizare medicală. Cine să o facă? Ei nu au făcut pentru titrul de anticorpi”.

Foto: arhiva EVZ

Moderatorul emisiunii a remarcat că avem deja jumătate din populația planetei vaccinată. „Chiar și un procent infim la cei care ar dezvolta efecte secundare devine uriaș”.

Ediția completă a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: