CNN: Noi studii arată cât ne protejează vaccinurile COVID-19 împotriva virusului COVID

CNN: Noi studii arată cât ne protejează vaccinurile COVID-19 împotriva virusului COVID

Ce se întâmplă cu adevărat cu persoanele complet vaccinate care au trecut prin infecția cauzată de COVID-19. Noi studii arată că cei cu cazuri inovatoare de COVID-19 nu se îmbolnăvesc atât de puternic în urma infecției cu coronavirus, dar trebuie să respecte măsurile de protecție. Consecințele pe termen lung ale bolii îi afectează și pe ei.

Persoanele complet vaccinate infectate cu coronavirus sunt de cele mai multe ori mai puțin afectate de COVID-19, potrivit unor noi cercetări științifice. Potrivit CNN, două noi studii au sugerat că vaccinurile COVID-19 protejează împotriva tipului de sindrom respirator acut sever și a perspectivei morții, două consecințe pe care le cunoaștem de ceva vreme.

Dar cercetătorii au descoperit că infecțiile noi – în care persoanele complet vaccinate sunt infectate cu COVID-19 – duc la mai puține îmbolnăviri în general. „Deși infecția a crescut riscul de deces, vaccinarea a rămas protectoare împotriva morții la persoanele care s-au infectat în timpul valului Delta”, au scris cercetătorii într-un nou raport, care a fost publicat în revista medicală Science.

Cât timp ne protejează vaccinul COVID?

Cercetătorii au spus că eficacitatea vaccinului poate scădea în timp, indiferent de tipul de vaccin care a fost administrat, potrivit CNN. Dar „cei complet vaccinați aveau un risc mult mai mic de deces după infecție”, au scris cercetătorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Experții au spus că „există o nevoie urgentă de a stabili mai multe straturi de protecție, cum ar fi masca și distanțarea fizică – chiar și în rândul persoanelor vaccinate – în același timp, consolidând eforturile actuale de creștere a vaccinării”.

Pot persoanele complet vaccinate să se îmbolnăvească de COVID?

Totuși, asta nu înseamnă că persoanele complet vaccinate au frâu liber să ignore coronavirusul. O echipă de cercetători de la Universitatea Oxford a descoperit recent că persoanele complet vaccinate infectate cu coronavirus pot prezenta simptome pe termen lung, altfel cunoscute sub numele de „COVID-19 lung”.

Totodată, cercetătorii au descoperit că persoanele complet vaccinate au un risc mai scăzut de deces și spitalizare. Dar există încă un risc pentru complicații severe, inclusiv „insuficiență pulmonară, nevoie de ventilație mecanică, internare în UTI, cheaguri de sânge care pun viața în pericol, convulsii și psihoză”, potrivit Reuters.

Iar descoperirile sugerează că „vaccinarea anterioară nu pare să protejeze împotriva unor consecințe documentate anterior ale COVID-19, cum ar fi caracteristicile bolii pe termen lung ale COVID, aritmia, durerile articulare, diabetul de tip 2, bolile hepatice, tulburările de somn și tulburările de dispoziție și anxietate”. au spus cercetătorii.