Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Arafat a dat vestea cea mare! E oficial, are legătură cu toți vaccinații. Atenție, se pot cere despăgubiri! VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Arafat a dat vestea cea mare! E oficial, are legătură cu toți vaccinații. Atenție, se pot cere despăgubiri! VIDEO

Într-un interviu exclusiv realizat în studioul EVZ Play, Raed Arafat a făcut o serie de precizări legate de pandemia de coronavirus și de vaccinare. Șeful DSU a făcut un anunț extrem de important.

Printre altele, Raed Arafat anunțat că FDA a aprobat definitv vaccinul Pfizer, ceea ce va avea consecințe majore pentru toate persoanele vaccinate, inclusiv pentru români.

„Vaccinarea nu e o soluție perfectă, dar clar reduce mortalitatea”

Practic, odată cu acest anunț se confirmă că gigantul pharma va putea i tras la răspundere în cazul apariției efectelor adverse la vaccinați. Se vor putea solicita Pfizer despăgubiri dacă se constată ulterioare efecte adverse în urma vaccinării cu produsul Pfizer.

„Vaccinarea nu e o soluție perfectă, dar clar reduce mortalitatea. Vaccinul este o soluția preventivă, de a preveni formele grave, de a nu mai transmite, dar nu garantează că nu te vei infecta. Așa cum este și cu vaccinul antigripal. Vaccinul antigripal pe care îl fac anual și l-am făcut, nu îmi garantează că nu voi face deloc gripă. Dar îmi garantează că dacă o fac, o fac într-o formă superficială. Ele sunt  o garanție mai mare că nu vei face o formă grave. Vaccinarea la noi merge prost cu orice vaccin (…)

Foto: Arhiva EVZ

S-a dovedit că vaccinul nu produce efecte adverse la animale, care au un ciclu de viață mai scurt”, a explicat Arafat la invitația medicului Lucian Duță, moderatorul emisiunii de a comenta controversele legate de vaccinare.

Vaccinul Pfizer a fost autorizat definitiv. Cine poate cere despăgubiri

„Unul dintre vaccinuri – cel puțin de unul știu (n.r. – Pfizer)– a primit autorizație definitivă de la FDA. Nu mai este autorizație de urgență. E definitivă”, a anunțat Arafat.

Chestionat dacă acum vor exista efecte adverse neprevăzute în urma acreditării definitive FDA, secretarul de stat a subliniat: Normal că vor exista despăgubiri pentru că acolo s-a dat autorizație definitivă.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro