Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. România Educată și Necalificată?! Joburile viitorului l-au încurcat pe Iohannis
VIDEO

Exclusiv. România Educată și Necalificată?! Joburile viitorului l-au încurcat pe Iohannis

„Un proiect prezidențial cât o întreagă țară” – Așa este prezentată România Educată în spotul oficial al programului, în care îi putem vedea pe Oana Pellea, Mihai Șora și Andreea Răducan.

Au trecut 7 ani de când președintele Klaus Iohannis își anunța cu mare fast proiectul său de țară. Anii au zburat, a ajuns la al doilea mandat și nici până în această clipă proiectul nu s-a implementat și materializat. Din contră, Ministerul Educației primește cel mai mic procent din PIB din ultimii 10 ani, chiar sub oblăduirea autoarei proiectului România Educată, actuală ministru al Educației.

„Nu poți să fii ministru dacă nu ești cadru didactci, am înnebunit?! A făcut ăla de comandant de navă și n-a practicat o zi. Păi, ea nu știe ce e ăla catalog. Măcar să fi predat o dată…”, a comentat Ion Cristoiu la podcastul Hai România Cristache & Cristoiu.

„Ați observat că termenul pentru România Educată a fost octombrie anul trecut și acum a devenit iunie anul ăsta?”, a remarcat jurnalistul Ionuț Cristache, care și-a amintit și de o declarație suprarealistă a președintelui Iohannis.

„Noi trebuie să-i pregătim pentru meseriile secolului XXI, evident! Dar care sunt acestea?”

„Mi-am adus eu o aminte de un fragment de anul trecut, când Klaus Iohannis a strâns marea masă de ‘telectualitate românească la Cotroceni, să țină o cuvântare, să zică: Gata! A trimis pachetul de legi la Cotroceni…”, a rememorat Ionuț Cristache.

„Noi trebuie să-i pregătim pentru meseriile secolului XXI, evident! Dar care sunt acestea? Dragii mei, dacă vă întreb, nu o să știți. Și nu știe nimeni!”, a declarat atunci Klaus Iohannis, vizibil pătruns și împovărat de greutatea propriilor cuvinte.

„Nu e adevărat, e fals!”, refuză să creadă jurnalistul Ion Cristoiu

„N-are nimic montat în el, cum i-a ieșit pe gură, așa l-am dat și noi.”,  e de părere realizatorul Ionuț Cristache”

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: