Evenimentul Zilei > Politica > EVZ TV. Relația dintre vot și frică. Explicațiile lui Rareș Bogdan
EVZ TV. Relația dintre vot și frică. Explicațiile lui Rareș Bogdan

EVZ TV. Relația dintre vot și frică. Explicațiile lui Rareș Bogdan

Teama este principalul motiv care îi determină pe alegătorii din zonele subdezvoltate să voteze, de fiecare dată, cu primarii și președinții de consilii județene care îi țin în sărăcie.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a explicat acest mecanism, prin care anumiți primari și președinți de consilii județene reușesc să rămână în funcție de zeci de ani, în cadrul emisiunii „Întrebări esențiale”, realizată de jurnalistul Dan Marinescu la Evenimentul Zilei TV.

Potrivit spuselor lui Rareș Bogdan, PSD are un program prin care urmărește să țină județele într-o stare de sărăcie pentru a-i putea manipula pe alegători la fiecare scrutin electoral.

„Pe de-o parte sunt oameni (primari, președinți de consilii județene – n. red.) care nu sunt pricepuți, nu sunt gospodari, iar pe de altă parte a existat un program al PSD prin care și-au propus să țină județele în subdezvoltare, în sărăcie, pentru a putea controla votanții”, a arătat Rareș Bogdan în emisiunea lui Dan Marinescu.

El a dat ca exemplu județele dunărene precum și pe cele din sudul Moldovei, unde primarii și președinții de consilii județene se  comportă cu alegătorii precum vătafii sau feudalii pe propriile moșii.

„Nu înțeleg, pentru mine este o necunoscută de ce se mai votează cu PSD în zonele sărăcite de baronii și de aleșii locali ai PSD. Singurul răspuns pe care l-am găsit este că o fac de teamă, de frică. Acești baroni încearcă să controleze votul, să conducă, să obțină noi mandate și induc oamenilor sentimentul de frică, cel mai puternic din istoria umanității”, a arătat prim-vicepreședintele PNL, în emisiunea moderată de Dan Marinescu.

Rareș Bogdan a mai spus că de teamă să nu-și piardă veniturile sărăcăcioase, fie că este vorba de pensii, ajutoare sociale ori salarii, alegătorii se agață de acești baroni care îi țin în sărăcie, crezând că de ei depinde acordarea acestor drepturi.

„Ei induc teama că nu li se vor mai plăti pensiile, că nu li se vor mai asigura salariile, ajutoarele sociale, iar oamenii în disperare își dau voturile pentru aceeași nenorociți care au făcut zob județe și comune întregi”, a explicat Rareș Bogdan în cadrul emisiunii „Întrebări esențiale”.

Între județele în care există situații de acest fel, Rareș Bogdan a nominalizat Vrancea, unde Marian Oprișan se află la putere de peste 20 de ani și Neamțul, unde președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, refuză fondurile europene ca să poată atribui contractele de lucrări firmelor de casă, aparținând rudelor și prietenilor.

EVZ TV. Rareș Bogdan vorbește despre baronii PNL. Ce părere are despre Gheorghe Flutur

CCR dă undă verde dublării alocațiilor. Orban trebuie să ia măsuri, dar…

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: