Evenimentul Zilei > Sport > Este oficial. Simona Halep ratează meciul cu Italia de la Cluj
Este oficial. Simona Halep ratează meciul cu Italia de la Cluj

Este oficial. Simona Halep ratează meciul cu Italia de la Cluj

Cea mai bună jucătoare de tenis a României nu va juca împotriva Italiei, la Cluj Napoca, în meciul din play-off-ul Billie Jean King Cup.

Simona Halep va rata meciul împotriva Italiei, în play-off-ul Billie Jean King Cup, numele sub care se desfășoară Fed Cup. Anunțul a fost făcut, vineri, de Federaţia Română de Tenis, pe site-ul său oficial. Acest meci este programat în perioada 16-17 aprilie, și se va desfășura la Cluj-Napoca.

„Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă, aşa că nu putea veni la echipă nepregătită”, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Federației Române de Tenis.

Cea mai bine clasată jucătoare din România în ierarhia WTA a fost nevoită să se retragă de la turneul de la Miami. Simona Halep a abandonat competiţia cu doar câteva ore înainte de startul partidei din turul al treilea, cu letona Anastasija Sevastova. Jucătoarea în vârstă de 29 de ani a resimţit, din nou, dureri puternice în zona urmărului şi nu va figura nici pe tabloul principal al întrecerii de la Charleston, care va consfinţi debutul sezonului pe zgură în 2021.

Cine face parte din lotul României

În locul numărului trei mondial, căpitanul Monica Niculescu a convocat-o pe Elena Gabriela Ruse. Aceasta este o jucătoare de 23 de ani care ocupă locul 166 în clasamentul WTA. Din lotul echipei României mai fac Patricia Maria Ţig, locul 63 WTA, Irina Bara, locul 132 WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 136 WTA şi Monica Niculescu, locul 174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu.

La acest meci, de la Cluj Napoca, Monica Niculescu va fi în premieră, căpitan-jucător al României. Ea a fost instalată în funcţie după demisia lui Florin Segărceanu.

Cum va arăta echipa Italiei

Din echipa Italiei care va veni la Cluj Napoca vor face parte Martina Trevisan, 27 ani, locul 99 WTA, Jasmine Paolini, 25 ani, locul 103 WTA, Elisabetta Cocciaretto, 20 ani, locul 111 WTA, Giulia Gatto-Monticone, 33 ani, locul 177 WTA şi debutanta Bianca Turati, 23 ani, locul 281 WTA.

Întâlnirea România – Italia, din play-off-ul Billie Jean King Cup, se va disputa fără spectatori. Jocurile sunt programate în zilele de vineri, 16 aprilie, de la ora 15:30, şi sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 14:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.