Evenimentul ZileiSportMonica Niculescu a anunţat lotul pentru confruntarea cu Italia! Simona Halep va fi prezentă la Cluj

Monica Niculescu a anunţat lotul pentru confruntarea cu Italia! Simona Halep va fi prezentă la Cluj

Monica Niculescu a anunţat lotul pentru confruntarea cu Italia! Simona Halep va fi prezentă la Cluj
Noul căpitan al echipei de FED Cup a României, Monica Niculescu, a anunţat, astăzi, numele jucătoarelor pe care se va baza în barajul cu Italia, programat la Cluj, în 16 şi 17 aprilie.

Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare din ţara noastră în ierarhia WTA, este inclusă în lotul reprezentativei tricolore şi, dacă se va recupera complet după accidentarea suferită la Miami Open, va fi prezentă la partidele din „Sala Polivalentă”. Singura surpriză este constituită de absenţa Irinei Begu, numărul 74 mondial.

„Simona Halep (locul 3 WTA), Patricia Ţig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA), Mihaela Buzărnescu (136 WTA) şi Monica Niculescu (174 WTA la simplu şi 55 WTA la dublu) sunt jucătoarele care vor reprezenta România în întâlnirea cu Italia, de la Cluj – Napoca, din 16 şi 17 aprilie” a comunicat Federaţia Română de Tenis, pe site-ul său oficial.

Niculescu ar putea intra în meciul de dublu

Aflată la debutul său la conducerea naţionalei de FED Cup, Monica Niculescu regretă că Halep şi compania nu vor avea parte de susţinerea fanilor în tribunele „Sălii Polivalente” din Cluj. Experimentata tenismenă în vârstă de 33 de ani e gata să intre pe teren pentru a-şi ajuta echipa, iar o apariţie a sa în meciul de dublu nu ar fi deloc surprinzătoare.

„Ne bucurăm foarte mult să evoluăm, din nou, în Sala Polivalentă din Cluj, un loc de unde avem amintiri frumoase, dintr-un oraş cu oameni pasionaţi de tenis, care, chiar dăcă nu vor putea fi în tribune, suntem convinşi că vor fi cu sufletul alături de echipă” a precizat Monica Niculescu.

Alina Tecşor, vechiul şi noul antrenor

Alina Tecşor, antrenorul echipei de FED Cup a României, e încântată că aşteptarea a luat sfârşit şi confruntarea cu Italia nu va mai suferi o nouă amânare. Din cauza restricţiilor impuse în timpul acestei pandemii, disputa tricolorelor cu Sara Errani şi Elisabetta Cocciaretto a fost amânată pentru un an de zile.

„Aşteptăm de un an acest meci şi mă bucur că, în sfârşit, vom putea juca. Este un meci important pentru România şi, chiar dacă nu vom avea de partea noastră suporterii, ne bucurăm să avem parte iarăşi de emoţia şi adrenalina acestei competiţii” a declarat Alina Tecşor, care a făcut parte şi din vechiul staff de pregătire al naţionalei, în care numărul unu era căpitanul nejucător Florin Segărceanu.


Accesează: