Evenimentul ZileiSocialEmoții pentru Nicușor Dan. Fata primarului, depistată cu SARS-CoV-2

Emoții pentru Nicușor Dan. Fata primarului, depistată cu SARS-CoV-2

Emoții pentru Nicușor Dan. Fata primarului, depistată cu SARS-CoV-2
Nicușor Dan a anunțat pe pagina sa de Facebook că urmează să intre în carantină din cauza unui rezultat pozitiv al unui test COVID-19.

Bucureștiul are primarul în carantină. Nicușor Dan a anunțat că a intrat în izolare din cauza rezultatului testului COVID-19 făcut de fetița lui. Cea mică a ieșit pozitivă, obligându-l pe primarul general al Capitalei să intre în carantină.

Acesta a anunțat că își va exercita toate atribuțiile de acasă, nefiind nevoie să își ia o pauză de la activitățile pe care le are în calitate de edil.

„Fetiţa mea Aheea a ieşit pozitivă la testul COVID-19. Nu are simptome, nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieşit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei), până vineri, 30 aprilie. Voi continua să-mi îndeplinesc obligaţiile de primar lucrând de acasă. Multă sănătate tuturor!”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Primarul nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului

Chiar dacă și fata sa a fost depistată cu COVID-19, Nicușor Dan nu este de acord cu carantinarea Capitalei.

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii, care urmează nişte acte normative emise de autorităţi naţionale. Noi, autorităţi locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie între primul ministru şi primarii din Bucureşti am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului”, a spus Nicușor Dan.

„Sunt două chestiuni. Una – o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea, pentru că am văzut cu toţii locuri unde nu se respectă legea şi pentru care sancţiunea este foarte greu să fie aplicată, iar acesta este atributul autorităţilor naţionale. În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există în acest moment, control pe fiecare din secţiuni şi în cazul Primăriei Capitalei e vorba de poliţia locală şi de transportul în comun, a adăugat primarul.

El a mai spus că poliţia locală va face controale în mijloacele de transport în comun.

„Există raportări pe fiecare dintre linii, acolo unde, din partea operatorului de transport public STB, şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens. Şi acolo o să trimitem poliţia locală, a precizat Nicuşor Dan.


Accesează: