Evenimentul ZileiActualitateEmma Răducanu şi James Bond, decorați de Regina Elisabeta a-II-a. Ce distincții au primit eroii anului 2021

Emma Răducanu şi James Bond, decorați de Regina Elisabeta a-II-a. Ce distincții au primit eroii anului 2021

Emma Răducanu şi James Bond, decorați de Regina Elisabeta a-II-a. Ce distincții au primit eroii anului 2021
Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, interpretul lui James Bond, Daniel Craig, și mai mulți oameni de știință britanici implicați în managementul pandemiei au fost decorați de Regina Elisabeta a II-a, potrivit listei oficiale publicată vineri de Guvern.

Campioana US Open, Emma Răducanu, a fost premiată de regina Elisabeta a II-a, aflându-se pe lista specială de Anul Nou a monarhului britanic, vineri, după performanța remarcabilă a adolescentei de la Flushing Meadows. Tânăra de 19 ani, care a devenit prima care a câștigat un titlu de Grand Slam, a fost numită MBE —  Membru al Ordinului Imperiului Britanic — de către regina Elisabeta a a II-a.

Tânăra sportivă a încheiat un an remarcabil. Victoria la US Open a catapultat-o ​​în fruntea listei cu personalități din Marea Britanie

Ea a fost desemnată, de asemenea, Personalitatea sportivă a anului de către BBC pentru 2021, după ce a devenit prima femeie britanică care a câștigat un turneu de Grand Slam de la Virginia Wade în 1977. Răducanu a spus că este „extrem de mândră” că i s-a acordat distincția MBE (Membru al Ordinului Imperiului Britanic). Şi continuă: „Anul acesta a fost plin de surprize uimitoare pentru mine, așa că a încheia 2021 cu această distincție este foarte special”, a spus Răducanu.

Între cei care au fost decorați de regină se află coordonatorii campaniilor de combatere a pandemiei de COVID-19 din Marea Britanie, ducesa Camilla – soția prințului moștenitor Charles, dar și actorul Daniel Craig, interpret al personajului James Bond în cinci filme din franciza cinematografică purtând același nume.

Ordinul de Cavaleri pentru Tony Blair și oamenii de știință din Marea Britanie, onoruri pentru starul James Bond, Daniel Craig

Daniel Craig, în vârstă de 53 de ani, a primit titlul de Companion al Ordinului St. Michael & St. George (CMG) pentru servicii deosebite aduse industriei britanice de teatru şi film, la fel ca și celebrul spion pe care l-a interpretat pe marile ecrane,

Seria No Time to Die, cel mai recent film care prezintă aventurile spionului James Bond, a cărui lansare din 2021 a fost întârziată de mai multe ori din cauza pandemiei de coronavirus, a marcat ultima participare a actorului britanic în această franciză.

Regina l-a numit personal pe Tony Blair în calitate de Cavaler Companion al celui mai Nobil Ordin al Jartierei – cel mai înalt ordin al Cavalerului. Anterior l-a numit Cavaler pe fostul prim-ministru conservator John Major în 2005.

Blair a spus: „Este o onoare imensă să fiu numit Cavaler Companion al celui mai Nobil Ordin al Jartierei și îi sunt profund recunoscător Majestății Sale Regina”.

Listă de onoare de Anul Nou a acordat titlul de cavaler lui Chris Whitty, consilierul medical șef al guvernului Regatului Unit, și ofițerului medical șef adjunct al Angliei Jonathan Van-Tam.

Tradiționalele onoruri anuale ale Reginei recunosc realizările și contribuțiile oamenilor din Marea Britanie, inclusiv a unei minorități din lumea showbiz-ului

Consilierul științific șef al guvernului, Patrick Vallance, a devenit Cavaler Comandant al Ordinului Bath după ce a primit titlul de cavaler în 2019. Omologii săi din Scoția și Țara Galilor au fost, de asemenea, numiți vineri.

Fosta vedetă de la Spice Girls, Melanie Brown, a fost numită MBE (Membră a Imperiului Britanic) pentru munca ei cu organizația de caritate pentru violență domestică Women’s Aid.

Compozitorul Bernie Taupin, 71 de ani, care împreună cu Elton John a compus hituri precum Rocket Man și Candle In The Wind a fost numit OBE (Ofițer al Imperiului Britanic).

În total, regina Elisabeta a II-a a decorat, vineri, 1.278 de personalități, inclusiv oameni de știință, sportivi, artiști sau coordonatori ai unor campanii de strângere de fonduri, precum și persoane mai puțin cunoscute, dar ale căror contribuții au fost considerate esențiale pentru comunitățile lor sau pentru țară, relatează scmp.com.

 


Accesează: