Evenimentul Zilei > Actualitate > Tradiția de Revelion a Reginei a fost „agonie” pentru Prințesa Diana. Când trebuie să te culci în noaptea de Anul Nou
Tradiția de Revelion a Reginei a fost „agonie” pentru Prințesa Diana. Când trebuie să te culci în noaptea de Anul Nou

Tradiția de Revelion a Reginei a fost „agonie” pentru Prințesa Diana. Când trebuie să te culci în noaptea de Anul Nou

Tradiția de culcare a Reginei în noaptea de Revelion s-a dovedit  a fi „agonie” pentru Prințesa Diana, a susținut fosta secretară privată a Majestății Sale. 

În mod tradițional, familia regală se vede în noul an la reședința Sandringham. În anii precedenți, ea și prințul Philip rămâneau acolo până pe 6 februarie, când era aniversarea morții tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1952.

Pe măsură ce Regatul Unit bate gongul de Anul Nou, Regina Elisabeta – în circumstanțe tipice pre-pandemiei – găzduiește de obicei o petrecere, cu o invitație deschisă, extinsă tuturor membrilor familiei regale. Potrivit expertului regal Brian Hoey, autorul cărții „At Home with the Queen”, Majestatea Sa se bucură de un joc „lucky dip” pentru a sărbători Anul Nou.

Jocul preferat al Reginei Elisabeta în noaptea de Anul Nou

Jocul începe cu un lacheu care aduce o cadă plină cu rumeguș și o serie de bileţele ascunse, toate conținând predicții scrise pentru anul următor. Odată ce gongul bate miezul nopții, regina se îndreaptă spre pat, iar ceilalți membri ai familiei regale fac același lucru. Această regulă nescrisă, potrivit unuia dintre foștii secretari privati ​​ai monarhului, obișnuia să o enerveze pe regretata Prințesă Diana.

Sir William Heseltine a spus într-un interviu: „Pentru Diana, lungile seri regale au fost agonie. „A fi o oră și ceva în sufragerie unde toți stăteau în jurul Reginei şi discutau nimicuri așteptau ca monarhul să meargă la culcare. Diana, plictisită, s-a scuzat și s-a culcat. Un gest insultător deoarece a avut curaj să meargă la culcare înaintea reginei”.

Sir William a servit ca secretar privat al Majestății Sale între 1986 și 1990. Când Sir William s-a alăturat membrilor,  Diana îi avea deja pe Prințul William și Prințul Harry. William.

La fel ca de Crăciun, familia regală întâmpină în mod tradițional noul an cu o slujbă la biserică

Majestatea Sa merge de obicei la Biserica Sf. Maria Magdalena din Sandringham. După aceea, de obicei călărește unul dintre caii ei în jurul Casei Sandringham și organizează o vânătoare de fazani. Nu este clar cum va marca această ocazie anul acesta, din moment ce a rămas la Castelul Windsor în perioada festivă.

Mai mult, Regina Elisabeta nu a mers la biserică cu Prințul Charles și Camilla în ziua de Crăciun, deși este posibil să fi fost în privat mai târziu în cursul zilei. Potrivit The Mirror, Palatul Buckingham a spus că a fost una privată.

Sosirea anului 2022 marchează un an deosebit de special pentru Regină, care se pregătește să-și sărbătorească Jubileul de platină. Un weekend de patru zile, între 2 și 5 iunie, cu o vacanță suplimentară, va include Trooping the Colour, un concert live la Palatul Buckingham, o vizită la Epsom Derby și o serie de petreceri stradale și picnicuri. Cea mai mare parte a îndatoririlor va cădea probabil restului familiei regale, din cauza vârstei reginei, a sănătății și a pandemiei în curs, relatează Express.