Elon Musk susține că este în tratative cu Apple pentru a conecta serviciul de internet Starlink la Iphone-uri

Elon Musk susține că este în tratative cu Apple pentru a conecta serviciul de internet Starlink la Iphone-uri Apple, o nouă surpriză pentru utilizatori. Modificările se aplică din martie. Sursa foto: 23790881 © Songquan Deng | Dreamstime.com

CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a declarat că divizia de internet prin satelit a companiei, Starlink, a vorbit cu Apple. „Am avut câteva conversații promițătoare cu Apple despre Starlink”.

Apple a anunțat săptămâna aceasta următorul său iPhone, iPhone 14, care promite să folosească serviciul prin satelit pentru a permite utilizatorilor să efectueze apeluri de urgență chiar și atunci când nu au semnal.

Musk a mai spus: „Legătura va funcționa cel mai bine dacă software-ul și hardware-ul telefonului se adaptează la semnalele din spațiu, comparativ cu turnul de telefonie mobilă Starlink”, ceea ce ar părea că Apple ar trebui să își adapteze telefoanele dacă ar dori să le permită conectarea la sateliții Starlink.

Ne puteți urmări și pe Google News

Starlink este un braț al SpaceX, compania de explorare spațială a lui Musk. Starlink lansează sateliți pe orbită care apoi transmit internet înapoi pe Pământ. Scopul Starlink, potrivit lui Musk, este de a oferi internet în părți îndepărtate ale lumii, dar și în zone unde este dificil să obții servicii de internet.

Elon Musk

Sursa foto: Wikipedia

Contractele încheiate de Starlink

Starlink este disponibil pentru a fi achiziționat de către consumatori, dar deja este folosit și de diferite companii. T-Mobile a anunțat în august că face echipă cu Starlink pentru a oferi clienților servicii telefonice extinse. Starlink a semnat contracte și cu unele companii de transport comercial.

Royal Caribbean Cruises a semnat un acord cu Starlink în august pentru a furniza internet pe navele sale. În aprilie, Starlink a semnat primul său acord cu o companie aeriană importantă, Hawaiian Airlines, pentru a furniza Wi-Fi în timpul zborului, potrivit Business Insider.