Evenimentul Zilei > Actualitate > Elon Musk nu are scăpare. După ce a declarat că nu are salariu, oamenii s-au înfuriat. Ce i-au recomandat „săracului bogat”
Elon Musk nu are scăpare. După ce a declarat că nu are salariu, oamenii s-au înfuriat. Ce i-au recomandat „săracului bogat”

Elon Musk nu are scăpare. După ce a declarat că nu are salariu, oamenii s-au înfuriat. Ce i-au recomandat „săracului bogat”

Acțiunile Tesla au scăzut cu mai mult de 4% la tranzacționarea de luni, după ce Elon Musk i-a întrebat pe adepții săi de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale la compania de vehicule electrice pentru a-şi plăti impozitele.

Într-un sondaj pe Twitter lansat sâmbătă, Musk a spus: „Se spune de mult timp că evit impozitul pe venituri, așa că propun să vând 10% din acțiunile mele Tesla. Susțineți de acord?”

Miliardarul le-a oferit oamenilor opțiunea de a vota „Da” sau „Nu” și s-a angajat să respecte rezultatele sondajului, dar până acum nu a reacţionat pe social media.

Elon Musk se confruntă cu o factură fiscală de peste 15 miliarde de dolari

Milioane de oameni au votat pe Twitter ca Elon Musk să vândă 10% din acţiunile Tesla. Aproximativ 3.519.252 de persoane au răspuns, iar 57,9% dintre ei au votat pentru „Da”.

Peste 3,5 milioane de utilizatori de Twitter au votat în sondajul lansat sâmbătă de Musk, aproape 58% dintre aceştia pronunţându-se în favoarea vânzării acţiunilor.

Dacă se conformează, antreprenorul ar putea să se debaraseze de acţiuni Tesla în valoare de aproape 21 de miliarde de dolari. El a promis că va respecta rezultatul, ca răspuns la „taxa pentru miliardari” propusă de democraţi.

Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, nu a comentat încă public rezultatul sondajului

Atunci când se debarasează de participaţii mari de acţiuni, unii directori executivi eşalonează vânzarea pe o perioadă mai mare de timp pentru a evita acuzaţiile de utilizare a informaţiilor privilegiate.

Într-un tweet anterior, tot sâmbătă, Musk a declarat că nu a luat niciun salariu sau bonus de la niciuna dintre companiile sale – ceea ce înseamnă că nu are venituri pentru care să plătească impozit pe venit. Dar el a câştigat miliarde de dolari prin intermediul unui pachet de compensaţii, care îi conferă puterea de a exercita cantităţi mari de opţiuni de cumpărare de acţiuni atunci când compania îndeplineşte obiectivele de performanţă şi când acţiunile sale ating anumite preţuri.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 4% după ce Elon Musk propune să vândă 10% din acțiunile sale într-un sondaj de pe Twitter

Acțiunile Tesla au scăzut cu 4,2%, până la 1.170 USD luni, la 8:19 ET, de la 1.222,09 USD la închiderea pieței vineri. Mai devreme, în tranzacțiile înainte de piață, luni, acțiunile au scăzut cu peste 7%.

Musk are o opţiune, care expiră în luna august a anului viitor, de a cumpăra 22,86 milioane de acţiuni Tesla la 6,24 dolari fiecare – o foarte mică parte din preţul de închidere al acţiunilor Tesla de vineri, de 1.222 dolari.

Conform planurilor propuse de Partidul Democrat din Senat, miliardarii ar putea fi impozitaţi pentru „câştigurile nerealizate” atunci când preţul acţiunilor lor creşte – chiar dacă nu îşi vând niciun titlu.

Se crede că impozitul propus pe câştigurile de capital, indiferent dacă activele au fost sau nu vândute, ar putea afecta aproximativ 700 de miliardari din SUA. Criticii au subliniat că valoarea activelor nu creşte întotdeauna.