Nu vă puteţi imagina ce planuri SF are miliardarul. Ce vrea să construiască Elon Musk „înainte de a muri”

Nu vă puteţi imagina ce planuri SF are miliardarul. Ce vrea să construiască Elon Musk „înainte de a muri” Sursa: Facebook

Elon Musk își propune să construiască orașul cu 1 milion de locuitori pe Marte până în 2050 prin SpaceX. Pe lângă acest plan, miliardarul se gândește să construiască şi rachetele acolo.

În cadrul adunării acționarilor Tesla de joi, la Austin, Texas, unul dintre participanți l-a întrebat pe Elon Musk când va începe Tesla să construiască vehicule „în afara planetei”.

Fabrica din afara planetei? Îmi place modul în care gândești, a răspuns Elon Musk. Şi continuă: Deci, suntem cu mulți ani în avansaţi de prima fabrică Tesla. Aș vrea să văd una înainte de a muri. Asta ar fi grozav, a continuat el.

Musk: Sperăm, înainte să mor să realizez acest lucru. Ar fi minunat

Musk își propune să construiască un oraș de 1 milion de locuitori pe Marte până în 2050 prin intermediul companiei sale SpaceX și a spus anterior că i-ar plăcea să moară acolo.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, Musk a fost  întrebat despre producția viitoare pe Pământ şi dacă intenționează să construiască alte fabrici Tesla după ce locațiile sale din Austin și Berlin sunt deja în funcțiune împreună cu cele din Fremont, California și Shanghai.

El a spus că Tesla poate face încă „mult” pentru a extinde producția la cele patru unități de producție a vehiculelor pe care le are și că dorește să aibă pe toate continentele fabrici care să acopere piețele sale principale.

Vom ajunge probabil la noi locații cu fabrici, vom începe să le investigăm anul viitor. Poate luăm o decizie în 2023, a spus Musk.

El a adăugat că pentru Tesla durează aproximativ doi ani pentru a construi o nouă fabrică și pentru a ajunge la producția de volum, așa cum a fost cazul la Shanghai, a mai subliniat miliardarul.

Elon Musk pe Marte: „S-ar putea să nu revii viu”

Musk a vorbit frecvent despre pericolele inevitabile ale planurilor sale de călătorie pe Marte, spunând la o conferință virtuală din august că există „șanse mari să mori” într-o misiune SpaceX timpurie pe Marte. Astfel de previziuni ale riscului au legăturăă cu inițiativele istorice ale zborurilor spațiale umane: Trei astronauți au murit într-un incendiu în timpul testelor la sol în timpul programului Apollo al NASA în secolul trecut, iar alți 14 astronauți au fost uciși în dezastrele  cu  navetele Columbia și Challenger.

Cu toate acestea, Musk a declarat că SpaceX merge agresiv cu planurile sale de a dezvolta tehnologia de rachetă necesară, deoarece consideră că stabilirea unei așezări umane pe Marte va fi crucială pentru supraviețuirea pe termen lung a speciei noastre.

Anul trecut, el a propus, de asemenea, o cronologie agresivă pentru a trimite primul echipaj pe Marte până în 2026. Dacă Pământul va deveni nelocuibil din cauza dezastrelor naturale sau provocate de om, spune el, a avea o planetă de rezervă va fi cea mai bună șansă a umanității, scrie foxbusiness.