Evenimentul Zilei > Actualitate > Elon Musk se apucă de noi afaceri. De la nave spațiale şi cucerirea planetei Marte a trecut la lucruri pământene. Ce va produce miliardarul. FOTO
Elon Musk se apucă de noi afaceri. De la nave spațiale şi cucerirea planetei Marte a trecut la lucruri pământene. Ce va produce miliardarul. FOTO

Elon Musk se apucă de noi afaceri. De la nave spațiale şi cucerirea planetei Marte a trecut la lucruri pământene. Ce va produce miliardarul. FOTO

Elon Musk dezvăluie noul său plan de afaceri: berea „GigaBier”, care se va vinde în sticle după modelul Tesla Cybertruck, în Germania. Aşadar, Tesla intră în afacerea cu băuturile alcoolice.

În timpul Târgului Gigafactory, Berlina, producătorului auto pentru a sărbători deschiderea iminentă a noii sale fabrici în Germania  a spus că compania își va vinde propria bere Gigabier  sau „Gigabeer”.

Elon Musk este deha cunoscut pentru tacticile inedite de promovare a produselor sale, însă de data aceasta miliardarul s-ar fi depășit pe sine. Musk a anunțat recent că Tesla va produce propria bere ce va fi servită în sticle inspirate de Tesla – Cybertuck.

Miliardarul și directorul executiv al Tesla a anunțat lansarea băuturii „GigaBier”

Sticlele berii au fost inspirate în mod clar de Cybertruck, având unghiuri ascuțite și un concept futurist. Noua băutură face parte dintr-o gamă largă de proiecte și produse concepute pentru campusul Giga Berlin.

Directorul executiv al Gerber Kawasaki și scriitorul special principal al lui Barron, Allen Root, discută despre întâlnirea acționarilor Tesla la „Claman Countdown”

„Vom construi o gară chiar pe proprietate. Apoi, vom avea graffiti și picturi murale peste tot în fabrică și în exterior. Așadar, eu cred că va fi destul de mișto. Vom avea și propria bere”, a spus Elon Musk în cadrul evenimentului.

Decizia de a produce o bere inspirată de o mașină este incredibil de dubioasă, în principal pentru că asocierea unei companii producătoare de mașini și consumul de alcool nu pare o idee prea bună. Fără îndoială, berea „GigaBier” va atrage atenția presei şi aşa cum ne-a obişnuit va avea chiar succes.

De asemenea, nicio altă companie producătoare de mașini nu a mai creat până acum propria bere, cel mai probabil din cauza asocierii îndoielnice cu pericolele conducerii sub influență. Cu toate acestea, nu este deloc surprinzător faptul că Tesla va vinde acum propria bere având în vedere că în trecut compania a vândut și tequila. Va trebui să așteptăm și să vedem dacă GigaBier va fi vândută sau nu în ediție limitată.

Elon Musc n-ar fi la prima tentativă de a produce băuturi alcoolice

În 2020, Tesla a lansat o ediție limitată Teslaquila – tequila – pe care a vândut-o pe site-ul său din SUA pentru 250 USD pe sticlă și a oferit o a doua repriză în 2021, despre care s-a vândut rapid. Sticla în formă de fulger este adesea listată de revânzători online pentru peste 1.000 de dolari, cu și fără lichiorul încă înăuntru.

Băutura a fost inspirată de un tweet în glumă al lui April Fool pe care Musk l-a postat în 2018 declarând că Tesla a dat faliment, însoțită de o fotografie cu el, care a dispărut cu un „bankwupt!”. „Elon a fost găsit leșinat în spatele unui Tesla Model 3, înconjurat de sticle „Teslaquilla ”, cu urmele lacrimilor uscate încă vizibile pe obraji.”

Prețul și disponibilitatea Gigabier nu au fost anunțate, dar Tesla își propune să înceapă producția modelului Y la fabrica din Germania până în decembrie, scrie foxbusiness.