Gabriela Firea, iritată de profețiile lui Traian Băsescu. Episodul pe care nu l-a uitat

Gabriela Firea, iritată de profețiile lui Traian Băsescu. Episodul pe care nu l-a uitat

Gabriela Firea a reacționat după ce Traian Băsescu a declarat că Piedone nu se va retrage din cursa electorală pentru Primăria Capitalei. Întrebat dacă Gabriela Firea ar putea să-l învingă pe Nicușor Dan, Băsescu a spus: „Sincer să fiu, nu cred că are șanse. Sunt 7 procente de recuperat, care în faza asta reprezintă mult. Sunt greu de recuperat”.

Gabriela Firea i-a răspuns lui Traina Băsescu

Gabriela Firea s-a arătat deranjată de analiza făcută de Traina Băsescu cu privire la preluarea partidului dacă ar câștiga Primăria Generală. Reamintim că fostul președinte a spus:

„Dacă doamna Firea câștigă Primăria Capitalei, Ciolacu se duce la Buzău să vadă dacă e în Moldova sau în regat. Categoric pierde partidul, nu-l iartă Firea. Nici eu nu l-as ierta, a vrut să o scoată din joc mârșav, în stil clocit, pe la spate (...)”.

În replică, Gabriela Firea a declarat că „a trecut acea perioadă în care dumnealui chiar le nimerea pe toate în politică”. De asemenea, amintește de acea perioadă cu retragerea lui Stolojan, făcând referire la retragerea lui Piedone din cursă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu ‎5 persoane, păr blond şi ‎text care spune „‎AI Soo SOOOLDEM e DEM B Bo Behind CUCU great Woman ه M o4e great ใ‎”‎‎Gabriela Firea și Ciolacu. Sursa foto: Facebook

„Cu tot respectul pentru funcția prezidențială cea mai înaltă în stat pe care a ocupat-o domnul Traian Băsescu, îmi permit să afirmă acum că se comportă, așa, ca un fel de oracol și vorbește în sentințe.

Cred că a trecut acea perioadă în care dumnealui chiar le nimerea pe toate în politică și să nu uităm cum chiar domnia sa a ajuns un candidat așa de ultim moment și surpriză generală ... eram și eu un presă atunci, chiar relatam acele momente, s-a întâmplat acel moment într-o duminică și eram pe post când a ieșit plângând, acum nu știm dacă acele lacrimi erau reale sau de crocodil, ținându-l pe după umeri, așa, pe domnul Stolojan, spunându-i că e cel mai bun, cam cum îi spusese și domnului Petre Roman - Petre, ești cel mai bun - se repeta cumva istoria. Și i-a furat candidatura. Probabil, domnul președinte Traian Băsescu rememorează acele timpuri. Nu aș da foarte, foarte, foarte mare credit profețiilor”, a declarat Gabriela Firea.

Ce spune despre o posibilă preluare a PSD-ului

Gabriela Firea a fost întrebată de jurnalistul Cristian Leonte dacă va încerca să preia conducerea PSD în cazul în care ajunge primar al Capitalei.

„Categoric nu. Am mai fost primar general și era alt președinte la partid și nu mi-a manifestat 4 ani de zile - ba chiar am fost un mandat mai mult, pentru că a venit pandemia și s-a prelungit, așa cum știți, mandatele aleșilor locali. Deci am avut mandat de mai mult de 4 ani de zile și nu mi-a manifestat acea intenție. Nu îmi doresc să am o trambulină politică. Sunt mai mult decât onorată pentru pozițiile politice pe care le am, prim-vicepreședinte PSD și de asemenea președintele organizației București”, a mai spus candidata la PG.

Gabriela Firea: Dacă m-ar ruga domnul Marcel Ciolacu, nu voi face acest lucru

Firea neagă că ar avea astfel de intenții, adică de a prelua partidul și spune că nici dacă ar ruga-o Ciolacu și tot n-ar face acest lucuru.

Categoric nu îmi doresc. Nici măcar dacă m-ar ruga domnul Marcel Ciolacu, personal, vreodată, să preiau această poziție de președinte al PSD, nu voi face acest lucru și vă spun și de ce. Consider că, la modul real, societatea românească nu este pregătită pentru ca aceste funcții de number one în stat sau în conducerea unui partid să fie ocupate de femei (...).

Prin urmare, nu cred că această societate tradiționalistă a noastră va permite prea curând, adică în următorii, să spun, 5-10 ani, ca la modul real, pe meritocrație și pe recunoaștere, o femeie să conducă un guvern sau un partid. Mai trebuie să așteptăm”, a concluzionat Gabriela Firea, potrivit stirileprotv.ro.