Companiile aeriene, noi reguli pentru pasageri. E vorba de îmbrăcăminte

Companiile aeriene, noi reguli pentru pasageri. E vorba de îmbrăcăminte Sursa Foto: Dreamstime.com

Companiile aeriene impun noi reguli pentru pasageri. Aceștia nu se vor mai putea îmbarca în avion dacă nu țin cont de obligații. Una dintre acestea are legătură cu ținuta vestimentară a celor care vor să urce în aeronavă.

Pasagerii care urcă în avion, obligați să poarte haine decente

Companiile aeriene Jet2, Easyjet și TUI au implementat o serie de restricții pentru pasageri. Conform acestora, cetățenii care urcă în aeronave au obligația de a purta ținute decente. În caz contrar, companiile aeriene își rezervă dreptul de a refuza îmbarcarea celor care nu țin cont de această obligație.

avion

Avion. Piloți. Sursa Foto: Dreamstime.com

Cu o experiență de 33 de ani în domeniu, însoțitoarea de zbor Mary Jo Manzanares a explicat motivul din spatele acestei restricții. Aceasta a menționat că îmbrăcămintea este unul dintre aspectele care ar putea influența călătoria pasagerilor. Ea a subliniat importanța evitării conflictelor și a comportamentului inadecvat în timpul zborului.

„Prioritatea principală ar trebui să fie evitarea problemelor la sol, asigurându-vă că nu există agresiuni. Când ești în aer, s-ar putea să apară conversații sau glume inadecvate între pasageri, iar consumul de alcool poate accentua aceste situații, ducând chiar la o aterizare neprogramată. Nimeni nu dorește asta", a spus Mary Jo Manzanares, conform Birminghammail.

Ne puteți urmări și pe Google News

Companiile aeriene pot refuza îmbarcarea

Mulți însoțitori de zbor fac front comun și spun că este dreptul companiilor aeriene să refuze îmbarcarea persoanelor care nu respectă standardele de vestimentație.

Conform noilor restricții, pasagerii care urcă în avion nu mai au dreptul să poate ținute cu însemne ofensatoare. De asemenea, piesele vestimentare pe care au fost imprimate texte vulgare, nu vor mai fi acceptate.

Avion

Avion. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pasagerii care poartă ținute cu mesaje ofensatoare, obligați să le arunce înainte de a urca în avion

Pasagerii care poartă haine murdare sau rupte sunt vizați de aceleași reguli. În cel mai bun caz, aceștia ar putea fi rugați să se acopere cu alte articole vestimentare. De asemenea, companiile aeriene i-ar putea condiționa să le arunce.