Evenimentul Zilei > Sport > Eduard Novak a ales între FCSB și CSA Steaua. Ministrul Sportului are o favorită în acest război de uzură
Eduard Novak a ales între FCSB și CSA Steaua. Ministrul Sportului are o favorită în acest război de uzură

Eduard Novak a ales între FCSB și CSA Steaua. Ministrul Sportului are o favorită în acest război de uzură

Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre conflictul dintre CSA Steaua și FCSB și a explicat cine este pentru el adevărata Steaua.

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre celebrul război dintre FCSB și CSA Steaua. Oficialul de la MTS a afirmat că adevărata echipă Steaua este clubul finanțat de Gigi Becali. „Am crescut cu Steaua, cu Boloni, cu Hagi. De când cu scandalul «Cine e Steaua?», deja am pierdut firul. Eu acolo am închis totul. Care e Steaua istorică? FCSB (n.r. – în șoaptă). Dar n-am zis-o ca ministru! (n.r. – zâmbește)”, a spus Eduard Novak, pentru prosport.ro.

Eduard Novak a ales între FCSB și CSA Steaua

Legat de acest conflict, care a izbucnit în anul 2014,  Dorina Rusu, membru CNA, a afirmat că organismul din care face parte nu poate să interzică folosirea termenilor Steaua și steliști.

„Trebuie să spunem că noi nu putem să dăm nişte directive, să spunem cine şi ce să folosească. Este o decizie a Instanţei, dar noi, CNA, întotdeauna ne pronunţăm numai după difuzare, deci nu putem să zice: « De acum puteţi să folosiţi un termen sau altul şi noi nu vă vom sancţiona». Nu aşa funcţionează CNA. E decizia lor.

Eu sunt de acord cu punctul lor de vedere că în diverse contexte ar putea să fie folosit fără să fie sancţionabil.

Ce spun membrii CNA

Dar noi nu putem să dăm o directivă și să spunem: «Gata, de mâine, pentru că cereţi, se poate folosi Steaua». E decizia lor să folosească sau nu şi apoi, în funcţie de ce se întâmplă, o să decidem. Nu cred că este cazul să facem noi mai mult de atât”, a afirmat Dorina Rusu.

Altfel, întrebat despre simpatiile pe care le are la nivel sportiv, între Ungaria și România, Eduard Novak a spus pentru prosport.ro. „E o chestiune interesantă această treabă, dacă mă simt mai român sau mai ungur. De când mă știu am reprezentat România, dar acasă vorbesc în maghiară. Sunt împărțit. Îmi place în Ungaria, am prieteni din copilărie români. Cel mai important este mesajul sportului, care trebuie să fie performanța. Când a jucat România cu Ungaria la fotbal am ținut mai mult cu România.”