Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Sportului, Eduard Novak, implicat într-un accident auto. Cine se face vinovat
Ministrul Sportului, Eduard Novak, implicat într-un accident auto. Cine se face vinovat

Ministrul Sportului, Eduard Novak, implicat într-un accident auto. Cine se face vinovat

Potrivit site-ului Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, Eduard Novak, ministrul Sportului a fost implicat marti într-un accident de maşină în apropiere de Buzău. 

Maşina a fost prinsă într-un carambol pe şosea, când se întorcea de la Bacău. Traficul era aglomerat, iar carosabilul plin de apă, când s-a petrecut un accident în lant, iar una dintre maşini a fost cea a Ministerului.

Conform informaţiilor Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, la volan se afla ministrul Novak, în timp ce şoferul era în dreapta, iar la locul accidentului nu s-au întocmit documentele necesare, scrie antena3.ro.

Postarea de pe site-ul sindicatului

„Ministrul Eduard Novak a fost implicat într-un accident auto pe 13 iunie 2021, pe șosea, în apropiere de Buzău. Sursele noastre ne-au relatat că mașina ministerului a fost prinsă într-un carambol pe șosea, când se întorcea de la Bacău. În condițiile unui trafic aglomerat, pe carosabilul plin de apă, a fost de ajuns un moment de neatenție pentru ca mai multe mașini să se tamponeze, a fost un accident în lanț, iar una dintre mașini a fost cea a Ministerului Tineretului și Sportului.

În weekendul trecut, sportivul Eduard Novak a participat la o competiție de ciclism – Turul Colinelor Bacău, competiție defășurată în 2 etape:

Sâmbătă, 12 iunie – proba de Criterium în centrul Bacăului, pe un traseu de 2 km.
Duminică, 13 iunie – proba de Fond de 100 km.
Întrebarea este oare câți sportivi din România se deplasează la competiții cu mașini de lux, pe banii statului român?
Trecem peste cheltuielile privind deplasarea și ne întoarcem la accidentul care a avut loc. Informațiile noastre sunt că la volan se afla ministrul Novak, șoferul era în dreapta, pe post de copilot. Depășim și acest aspect legal/nelegal și aflăm că nu s-au întocmit documentele necesare la fața locului. Orice conducător auto știe că în astfel de situații există o procedură simplă, a constatării amiabile și a declarării accidentului (Legea 132/2017 și Legea 49/2006).

Ulterior, autoturismul a fost parcat in parcarea subterana a ministerului si nu afara, pe locul rezervat.

Nu este clar daca ulterior a fost făcută procedura, cine a declarat până la urmă accidentul şi cine şi-a asumat vina, şoferul sau ministrul?” se încheie postarea de pe site-ul sindicatului.