Evenimentul Zilei > Actualitate > Arafat anunță un nou vârf al pandemiei. Avertisment transmis de șeful DSU în toiul nopții
Arafat anunță un nou vârf al pandemiei. Avertisment transmis de șeful DSU în toiul nopții

Arafat anunță un nou vârf al pandemiei. Avertisment transmis de șeful DSU în toiul nopții

Există șanse destul de mari să urmeze o perioadă în care se va înregistra o creștere a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, susține Raed Arafat, șeful DSU.

Sâmbătă seară, la Digi 24, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că se așteaptă la o nouă creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus, în contextul în care mulți români nu au respectat măsurile de protecție și distanțare.

De asemenea, Arafat a mai precizat că starea de alertă va continua, adăugând că nu vor fi aplicate interdicții suplimentare.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere, acum depinde această creştere cât de mare şi cât de abruptă este. (…) am trecut printr-o perioadă în care sistemul sanitar a fost sub o presiune foarte importantă, mai ales la nivelul sectorului de terapie intensivă, sectorul de urgenţă”, a declarat Raed Arafat, sâmbătă seară, la Digi 24.

„Oricând putem să vedem că se schimbă şi începe din nou să crească. Mai ales că, chiar dacă am avut ceva scăderi, acum suntem la un platou, nu mai avem o scădere. E probabil să vedem o creştere după perioada sărbătorilor, mai ales din partea celor care nu au respectat recomandările”, a mai spus acesta.

„Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei sau terminarea problemei şi începerea unei relaxări şi a unei reveniri la normalitate. Începerea vaccinării înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni până la a avea efectul scontat şi până când vom vedea că un număr semnificativ de persoane s-a vaccinat. (…)

Starea de alertă va continua, susține Raed Arafat

„Eu sunt convins că starea de alertă va continua. Oricum urmează să se discute acest lucru (…) nu cred că am trecut de momentul în care este nevoie de această stare şi să renunţăm la ea”, a declarat Raed Arafat, întrebat despre starea de alertă.

„Nu s-a discutat nimic de noi restricţii, de lockdown generalizat nu se discută. Vor fi luate măsuri zonele cum s-au luat până acum”.