Evenimentul Zilei > Social > Primul pacient din România care s-a infectat cu noul coronavirus, testat pozitiv din nou
Primul pacient din România care s-a infectat cu noul coronavirus, testat pozitiv din nou

Primul pacient din România care s-a infectat cu noul coronavirus, testat pozitiv din nou

Primul pacient din România care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus s-a infectat din nou. Anunțul a fost făcut chiar de către tânăr, într-o postare pe rețele sociale.

La jumătatea lunii februarie, noul coronavirus pune deja stăpânire pe Europa. În România însă nu fusese confirmat niciun caz.

Spre sfârșitul lunii februarie, coronvirusul a ajuns și în România. După ce un italian în vârstă de 71 de ani a fost infectat cu noul coronavirus, a fost doar o chestiune de câteva ore până când virusul să fie depistat și la alte persoane care intraseră în contact cu el.

Primul pacient din România care a fost infectat cu noul coronavirus a fost un tânăr din Gorj, în vârstă de 25 de ani. La 10 luni de la izbucnirea pandemiei în România, primul pacient anunță ca a fost infectat din nou cu virusul chinezesc. Anunțul a fost făcut chiar de către tânăr, printr-un mesaj postat pe rețele sociale.

Primul pacient din România care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus s-a infectat din nou. Anunțul a fost făcut chiar de către tânăr, într-o postare pe rețele sociale. De această dată, tânărul se află în Germania și este din nou în carantină.

„Carantina part. 2 !

Am reușit performanța sa fiu infectat și a doua oară cu Covid-19 . Și acum e la fel ca prima data. Eu și virusul începem sa ne împrietenim”, este mesajul postat de tânăr.

Bilanț coronavirus România, 30 decembrie

Până astăzi, 30 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 627.941 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.875 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 839 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 15.596 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.512. Dintre acestea, 1.149 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.775.921 de teste. Dintre acestea, 24.822 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.552 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.270 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 42 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 30 decembrie.

Pe teritoriul României, 32.969 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.207 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.973 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 64 de persoane.