Minciuna Chinei: La Wuhan, de 10 ori mai multe infectări decât în rapoartele oficiale

Minciuna Chinei: La Wuhan, de 10 ori mai multe infectări decât în rapoartele oficiale

Potrivit unui studiu realizat de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, numărul contaminărilor cu noul coronavirus ar fi de 10 ori mai mare faţă de ce au raportat oficialii.

Raportat la numărul de locuitori ai oraşului Wuhan, înseamnă că circa 480.000 de persoane au fost contaminate, adică aproape de 10 ori mai multe decât bilanţul de 50.000 de infectări comunicat până în prezent de autorităţi, se arată în studiul realizat de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Aproximativ 4,4% dintre cei testați s-au dovedit a avea anticorpi specifici care pot combate agentul patogen care provoacă Covid-19, indicând că au fost infectați în trecut, conform testelor serologice realizate în aprilie de către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, iar datele au fost publicate abia luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Diferenţa poate fi legată de o subestimare a cazurilor în contextul haosului de la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lui februarie, când mulţi oameni nu erau testaţi sau cânt testele nu erau fiabile, a declarat Huang Yanzhong, specialist în domeniul sănătăţii publice din cadrul Consiliului pentru Relaţii Externe, o organizaţie nonprofit americană.

Wuhan a fost cel mai grav afectat oraş din China de pandemia care a dus la moartea a 4.634 de persoane pe întreg teritoriul ţării

Reamintim că noul coronavirus s-a declanşat la sfârşitul anului trecut în oraşul cu 11 milioane de locuitori din centrul Chinei, plasat în carantină de autorităţi timp de 76 de zile începând cu 23 ianuarie 2020.

Mai mult, China a fost criticată la nivel internațional pentru gestionarea inițială a focarului, care s-a răspândit în întreaga lume într-o pandemie globală. SUA au ridicat întrebări cu privire la contabilizarea cazurilor din China şi a consecințelor virusului din Wuhan, care a fost rapid extins în Europa și America de Nord.

Potrivit aceluiaşi studiu, rata de contaminare ajunsese în aprilie la un maximum de 0,44% în restul provinciei Hubei, a cărei capitală este Wuhan. Provincia a fost de asemenea plasată în carantină până la sfârşitul lunii martie.

Rezultatele studiului din Wuhan - cel mai afectat oraș din China -  arată că este încă vulnerabil la Covid-19. Epidemiologii spun că cel puțin jumătate din populație trebuie să fi intrat în contact cu virusul. Dar rata de infecție a orașului este, în general, în conformitate cu cele găsite în alte țări după primul val de infecții cu coronavirus , a declarat China CDC într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, informează Agerpres.