Evenimentul Zilei > Politica > Un parlamentar a murit de Covid-19! Avea doar 41 de ani
Un parlamentar a murit de Covid-19! Avea doar 41 de ani

Un parlamentar a murit de Covid-19! Avea doar 41 de ani

Republicanul Luke Letlow, 41 de ani, este primul membru al Congresului american care a murit de Covid-19. Urma să depună jurământul duminică.

Republicanul Luke Letlow a fost ales în districtul 5 din statul Louisiana şi urma să depună jurământul duminică. Din păcate tânărul politician nu a rezistat în faţa virusului ucigaş.

Luke Letlow este primul membru al Congresului american mort de Covid-19 în Statele Unite

“Congresmanul ales Luke Letlow, 41 de ani, a trecut în nefiinţă în această seară, la Ochsner-LSU Health Shreveport, din cauza unor complicaţii ale Covid-19. Letlow a fost internat într-un spital din Monroe la 19 decembrie, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, şi a fost transferat la Ochsner-LSU Health marţi, 22 decembrie, şi internat la terapie intensivă”, a anunţat Andrew Bautsch, şeful echipei de campanie a parlamentarului.

Guvernatorul Louisianei, John Bel Edwards, i-a anunţat moartea pe Twitter, scriind: Cu inimă grea, @FirstLadyOfLA (Prima Doamnă a Lousianei) şi cu mine oferim condoleanţe familiei deputatului ales Luke Letlow, decedat după ce s-a luptat cu COVID-19.

S-a cerut ca steagurile să fie coborâte în bernă în ziua înmormântării lui Letlow

Parlamentarii și asistenții de la Capitol Hill au spus că au fost devastați când au aflat de moartea lui Letlow. Liderul minorităților, Kevin McCarthy, a declarat că „inimile ni se rup de durere din clipa când am primit vestea”.  Luke era căsătorit şi  avea doi copii mici.

Întreaga delegație din Louisiana, condusă de Steve Scalise, a emis o declarație comună în care își prezenta condoleanțele.

 Luke avea un spirit atât de pozitiv și un viitor extraordinar de luminos în fața lui. Aștepta cu nerăbdare să servească poporul din Louisiana în Congres și am fost încântați să-l primim în delegația noastră, unde era gata să aibă un impact și mai mare asupra statului și națiunii noastre ”, se spune în declarație.

„Mai mult decât orice, Luke era un soț iubitor, tată, frate și fiu, iar familia sa – ca atâția alții care au fost afectați de această boală rea – are nevoie de rugăciunile noastre”,  se mai arată în declaraţie, potrivit politico.