Evenimentul Zilei > International > Droguri în valoare de 90 de milioane de dolari, capturate în Mexic. Cum au pus mâna polițiștii pe stupefiante
Droguri în valoare de 90 de milioane de dolari, capturate în Mexic. Cum au pus mâna polițiștii pe stupefiante

Droguri în valoare de 90 de milioane de dolari, capturate în Mexic. Cum au pus mâna polițiștii pe stupefiante

O cantitate impresionantă de droguri a fost reținută, de autorități, în Mexic, într-o zonă celebră pentru trafic.

Captură uriașă de droguri reușită de autoritățile din Mexic, țară cunoscută pentru traficul cu stupefiante. Marina mexicană a confiscat narcotice în valoare de zeci de milioane de dolari. Într-un raid recent efectuat în largul coastei statului Sinaloa. Au anunțat oficialii Parchetului din această țară.

Drogurile – 2,5 tone de metamfetamină şi 100 000 de pastile de fentanil – au fost descoperite în timpul inspectării unei ambarcaţiuni. Aceasta naviga cu instalaţiile de iluminare închise pe timp de noapte. Au mai spus oficialii Parchetului federal într-un comunicat. Două persoane au fost reţinute de autorități, conform Agerpres.

Captura de droguri din Mexic valorează aproximativ 90 de milioane de dolari

Captura confiscată a fost estimată de experţi la o valoare de peste 90 milioane de dolari. Potrivit oficialilor mexicani, există în prezent o cerere crescută de fentanil, un opioid sintetic. Care creează o dependenţă puternică şi este uşor de introdus ilegal.

De asemenea, în Columbia, autoritățile au reușit să dea o mare lovitură pe piața drogurilor. A fost arestat cel supranumit „Prințul submarinelor”. Care era căutat de o instanță federală din Florida pentru că a ajutat unul dintre cele mai puternice carteluri din Mexic în transportul de cocaină. Ce atingea o valoare uriașă de 540 milioane dolari.

A fost reținut la data de 29 ianuarie, dar oficialii din Columbia au făcut anunțul câteva zile mai târziu

Traficantul se numește Oscar Quintero, are 33 de ani, și a folosit submarine și bărci cu motor pentru a livra cocaină dinspre coasta Pacificului către membrii cartelului Jalisco New Generation din America Centrală.

El a fost arestat de polițiștii columbieni la data de 29 ianuarie. Dar anunțul reținerii sale a fost făcut abia la data de 4 februarie. Extrădarea lui Quintero a fost solicitată de Curtea Districtuală a Statelor Unite din Florida.


Capitala, asediată de interlopi. Arme și droguri de un million de euro | VIDEO

Soția unui actor celebru, pusă la pământ de droguri. A ajuns să trăiască din ce găsește în gunoaie