Captură uriașă de droguri reușită de autoritățile din Mexic, țară cunoscută pentru traficul cu stupefiante. Marina mexicană a confiscat narcotice în valoare de zeci de milioane de dolari. Într-un raid recent efectuat în largul coastei statului Sinaloa. Au anunțat oficialii Parchetului din această țară.

Drogurile – 2,5 tone de metamfetamină şi 100 000 de pastile de fentanil – au fost descoperite în timpul inspectării unei ambarcaţiuni. Aceasta naviga cu instalaţiile de iluminare închise pe timp de noapte. Au mai spus oficialii Parchetului federal într-un comunicat. Două persoane au fost reţinute de autorități, conform Agerpres.

Captura de droguri din Mexic valorează aproximativ 90 de milioane de dolari

Captura confiscată a fost estimată de experţi la o valoare de peste 90 milioane de dolari. Potrivit oficialilor mexicani, există în prezent o cerere crescută de fentanil, un opioid sintetic. Care creează o dependenţă puternică şi este uşor de introdus ilegal.

De asemenea, în Columbia, autoritățile au reușit să dea o mare lovitură pe piața drogurilor. A fost arestat cel supranumit „Prințul submarinelor”. Care era căutat de o instanță federală din Florida pentru că a ajutat unul dintre cele mai puternice carteluri din Mexic în transportul de cocaină. Ce atingea o valoare uriașă de 540 milioane dolari.

A fost reținut la data de 29 ianuarie, dar oficialii din Columbia au făcut anunțul câteva zile mai târziu

Traficantul se numește Oscar Quintero, are 33 de ani, și a folosit submarine și bărci cu motor pentru a livra cocaină dinspre coasta Pacificului către membrii cartelului Jalisco New Generation din America Centrală.

El a fost arestat de polițiștii columbieni la data de 29 ianuarie. Dar anunțul reținerii sale a fost făcut abia la data de 4 februarie. Extrădarea lui Quintero a fost solicitată de Curtea Districtuală a Statelor Unite din Florida.


Capitala, asediată de interlopi. Arme și droguri de un million de euro | VIDEO

Soția unui actor celebru, pusă la pământ de droguri. A ajuns să trăiască din ce găsește în gunoaie