Dosarul Gala Bute. Elena Udrea, mesaj din închisoare. Ce garanții cere: „Vin singură, domnule”

Dosarul Gala Bute. Elena Udrea, mesaj din închisoare. Ce garanții cere: „Vin singură, domnule” Sursa foto: Captura video

Elena Udrea se declară o victimă a justiției românești și spune că stă la închisoare în Bulgaria din cauză că a fost condamnată ilegal în România. Ea a transmis un mesaj către actualul ministru al Justiției în care îi atrage atenția că românii „abuzați” de justiția din România își caută „dreptatea” în Europa. Elena Udrea spune că este dispusă să revină în țară, de bună voie, cu condiția ca legea aplicată altora să se aplice și în cazul ei.

Elena Udrea a lansat în spațiul public un mesaj, destinat ministrului Cătălin Predoiu, în care vorbește despre românii „abuzați” de justiție care își caută dreptatea în Europa. Ea face referire la propriul caz, dar și la cele ale unor fugari celebri precum Sorin Oprescu, Dragoş Săvulescu, Alina Bica, Daniel Dragomir, Marian Zlotea etc. Condamnați în România, aceștia s-a refugiat în alte state pentru a scăpa de închisoare.

În mesajul pe care l-a transmis, Elena Udrea afirmă că este arestată de 50 de zile în Bulgaria deoarece ar fi fost condamnată ilegal de o instanță din România. Fostul ministru al Dezvoltării, a primit o condamnare de șase ani, la închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

„Înţeleg domnule ministru al Justiţiei că sunteţi preocupat de faptul că unii cetăţeni români, abuzaţi de justiţia pe care o păstoriţi din 2007 (cu mici întreruperi), îşi caută dreptatea în Europa, deci în ţări cu standarde mult mai înalte de justiţie decât România. Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie, ce părere aveţi domnule ministru?

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o ţară europeană, pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat şi din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercita fără drept funcţia pentru că nu îndeplinea jurământul de credinţă, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii, iar contestaţia în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât Decizia 685/2018 a CCR, cât şi decizia CJUE din 21.12.2021?”, a transmis Elena Udrea în mesajul către Predoiu.

Sursă: LCVA | Dreamstime.com

Pedepsele pentru corupție, mai mari decât cele pentru infracțiuni grave

În acest context, ea a afirmat că judecătorii români dau pedepse mult prea mari pentru corupție, raportat la cele pentru omor, răpiri, violuri sau tâlhării. A dat ca exemplu, condamnarea lui Sorin Oprescu la 10 ani și opt luni de închisoare cu executare „pentru o eventuală mită de 25.000 de euro”.

„Dar despre faptul că fetiţa mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justiţiei dumneavoastră ce părere aveţi? Aveţi vreo părere? Care este poziţia dumneavoastră ca ministru al Justiţiei faţă de acest caz? Dar faţă de haosul general de la ICCJ, unde unii judecători dau decizii când pro, când contra Curţii Constituţionale, chiar şi contra CJUE, iar alţii ar vrea, dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt ameninţaţi, unde nu s-a stabilit încă o poziţie coerentă şi unitară faţă de falsul conflict între CCR şi CJUE (în realitate nu există niciun conflict, dar nici asta nu aveţi curajul să tranşaţi)?

Ca membru al CSM, aţi ridicat acest subiect în şedinţele Consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza laşităţii unor magistraţi şi a slabei calităţi a clasei politice să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pentru omor, răpiri, violuri şi tâlhării. De 3 ani, justiţia dumneavoastră încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă, asta nu va preocupă?”, a mai spus Elena Udrea.

Sursă: Instagram

Elena Udrea îi bate obrazul lui Predoiu

Totodată, fostul ministru i-a bătut obrazul lui Cătălin Predoiu spunând că l-a susținut în carieră – a pus „câteva cărămizi” – și a precizat că este dispusă să revină în țară cu condiția să i se aplice aceeași lege ca și altora aflați în situația ei.

„Nu e nevoie să vă străduiţi să mă aduceţi în ţară. Dacă dumneavoastră ca ministru al Justiţiei îmi garantaţi că în România mi se aplică şi mie aceeaşi lege precum s-a aplicat tuturor celor în situaţia mea, vin singură domnule Predoiu! Dacă nu puteţi garanta unuia sau mai multor cetăţeni ai ţării din Guvernul căreia faceţi parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneţi în funcţie?

Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să vă ridicaţi şi ca ministru la nivelul profesionistului în Drept care sunteţi! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavoastră, îmi permit această sugestie”, a încheiat Elena Udrea, într-un lung mesaj postat pe Facebook.

Elena Udrea a fost condamnată, la începutul lunii aprilie în dosarul Gala Bute. Ea a primit o sentință de condamnare la 6 ani de închisoare cu executare. Cu puțin timp înainte de pronunțarea soluției, la Înalta Curte de Casație și Justiție, Elena Udrea a plecat din țară cu destinația Grecia. A fost reținută, însă, în Bulgaria, unde a fost închisă până la finalizarea procedurilor de extrădare.