Dosarul Caracal. Avocata familiei Melencu, acuzații la adresa mamei Alexandrei Măceșanu: „Ori a fost păcălită, ori știe unde e fata”

Dosarul Caracal. Avocata familiei Melencu, acuzații la adresa mamei Alexandrei Măceșanu: „Ori a fost păcălită, ori știe unde e fata”

Avocata familiei Melencu o acuză pe mama Alexandrei Măceșanu că ar fi împiedicat cursul anchetei și că judecătoarea de caz ar fi dat impresia că este de partea lui Gheorghe Dincă. De cealaltă parte, avocatul Aurel Moldovan susține că avocata Carmen Obârșanu face acuzații nefondate.

Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, vine cu acuzații la adresa mamei Alexndrei Măceșanu, despre care spune că ar fi intervenit în cursul anchetei. Aceasta susține că mai multe probe referitoare la dispariția Alexandrei Măceșanu au dispărut la dosar, iar atunci când a atras atenția asupra acestor fapte, i s-ar fi spus că își depășește atribuțiile.

„Sunt două variante: ori mama Alexandrei a fost păcălită că i se va da copilul după ce se va termina procesul, ori știe unde este fata. Asta o spun cu deplină responsabilitate!

Nu poți pronunța o hotărâre judecătorească în care să spui că nu te interesează copiii, fără să administrezi probe, în condițiile în care din dosar lipsesc CD-uri și DVD-uri. Sunt șterse convorbiri telefonice, sunt șterse numere de telefon. Sunt multe aspecte care, împreună, te împiedică să afli adevărul.

Ne puteți urmări și pe Google News

DVD-ul în care este înregistrat țipătul Alexandrei (în convorbirea cu operatorul de la 112, n.r.) a fost predat la instanță după un an și opt luni. Pe motiv că am apărut în presă și am zis că la dosar nu se găsește acea convorbire. Procesul a intrat pe rol în ianuarie 2020, iar adresa noastră a fost din august 2021. Întrebarea care se pune este: de ce nu a cerut-o mama Alexandrei, prin avocat.

În mai 2022, Dincă a povestit cu niște expresii obscene cum a terorizat-o sexual pe Alexandra, când a fost și amendată mama Alexandrei. Iar la termenul următor, mama Alexandrei a fost de acord cu avocatul ei să fie achitat Dincă (pentru omor calificat, n.r.). În momentul în care nu știi unde ți-e copilul, de ce să ceri achitarea?”, a dezvăluit avocata familiei Melencu.

Carmen Obârșanu, acuzații grave la adresa mamei Alexandrei Măceșanu

Avocata a mai susținut totodată că mama Alexandrei a părut pe timpul procesului de cele mai multe ori dezinteresată de ceea ce se întâmplă în sala de judecată, iar de multe ori mergea la cafea cu avocatul ei.

Avocatei i-a fost atrasă atenția chiar și din partea judecătoarei să își vadă de cazul său.

„Când tu lipsești din sala de tribunal, te duci să bei cafea în timp ce avocata familiei Melencu se luptă, în sala de Tribunal, să afle ce-i cu probele. Când am pus în discuție unde au dispărut apelurile de pe telefonul Alexandrei, judecătoarea mi-a zis: ”doamna avocat, dumneavoastră să o căutați pe Luiza, pe Alexandra o caută mama ei, cu avocatul”. Și i-am zis (mamei Alexandrei, n.r.): ”cere tu, să vedem unde sunt probele”. Ea mi-a răspuns: ”nu te interesează unde este fata mea”. Nu a făcut o dată o cerere să i se caute fata.

Și mie mi-a fost greu să cred, la început. Dar sunt multe, dacă ați fi fost la tribunal… De ce a cerut domnul avocat ședință secretă? Să nu afle lumea ce se discută în sală? ”, a susținut Carmen Obârșanu potrivit Fanatik.

Declarație neașteptată: „În dosarul acesta este o singură răpire”

Carmen Obârșanu susține că a venit momentul să spună adevărul, asta după ce doi ani a tăcut pentru a nu face „rău cauzei”.

”Nu vă gândiți că anchetatorii au vrut să afle adevărul. E mult mai complicat decât credeți. Pe cine acoperă Dincă? Eu am tăcut doi ani de zile, să nu fac rău cauzei, însă la un moment dat trebuie spus adevărul. Ăștia și-au luat nasul la purtare și există niște factori mult mai puternici care vor să mă facă să tac din gură”, a mai explicat Carmen Obârșanu.

”Eu cred că în dosarul acesta este o singură răpire, la care au venit cu o ”codiță”. Iar acum, dacă ar scoate-o pe Alexandra, ar trebui să spună ce-i cu Luiza și asta îi împiedică pe ei. Iar lui Dincă, pentru că nu a spus adevărul, o să-i fie foarte greu să scape”, e de părere avocata.

Carmen Obârșanu susține că a văzut o legătură suspectă între avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, și Gheorghe Dincă. Astfel, cei doi ar fi avut mai multe convorbiri pe zi, iar potrivit avocatei, criminalul din Caracal ar fi astfel influențat.

”Eu bănuiesc reaua credință a lui Moldovan (avocatul familiei Măceșanu, n.r.) și a celor pe care-i apără. Vă spun sincer, știu că îmi asum un mare risc, dar un astfel de comportament, când ai copil de 14 ani, dispărut, și tu pleci din sala de judecată, iar când te chem în sală, să-mi răspunzi că nu te interesează, este foarte grav. (…)

Ce conținut au discuțiile dintre avocatul familiei Măceșanu și Gheorghe Dincă, câte 2-3 pe zi? Sunt zeci de convorbiri, i-a atras atenția și judecătoarea.

Și atunci l-am întrebat (pe Moldovan, n.r.): ”Dacă vorbești atât de mult cu Dincă, de ce nu-l întrebi unde sunt fetele?”. Și mi-a răspuns: ”Tot prostiile alea”. Și atunci, de ce ai cerut achitarea?”, a mai spus Obârșanu potrivit sursei citate

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, neagă totul

După ce a auzit toate acuzațiile aduse de Carmen Obârșanu, Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a oferit o replică:

”Ea face afirmații tendențioase la adresa unui om care suferă și o acuză în mod necontenit. Probabil că vrea să fie dată afară din avocatură și cercetată penal. E inadmisibil să faci asemenea afirmații. Și nu e prima dată când le face.

În sala de judecată a acuzat-o pe doamna Măceșanu că și-a luat bani, că știe mai multe despre fete… Niște aberații… Dacă știi mai multe decât știm noi, devoalează tot ce ai, ca să fie o probă, altfel este doar o acuzație fără fundament.

Ea vine cu lista telefoanelor și cu alte aspecte care în cercetarea judecătorească nu au nicio valoare. Dacă organul de urmărire penală nu a făcut ce trebuie, în camera preliminară puteai să soliciți retrimiterea dosarului pentru aceste aspecte. Ea amestecă lucrurile”, a declarat Aurel Moldovan pentru sursa citată mai sus.

L-a amenințat sau nu Aurel Moldovan pe Dincă?

Acuzat că l-ar fi influențat pe Gheorghe Dincă, avocatul familiei Măceșanu susține că de fiacre dată când a vorbit cu cel din urmă a încercat doar să-l determine să spună unde sunt fetele.

”Eu nu l-am influențat pe Dincă. Este adevărat că ea a fost la Dincă, iar el mi-a dat telefon când eram chiar cu ea în mașină și mi-a zis că l-a amenințat că o să crape în pușcărie. Și i-am zis că e cu mine în mașină, că o duc la București și să-i spună direct. Și dacă vă spun ce dialog au avut… mai bine îmi văd de treaba mea.

Când m-a mai sunat Dincă, l-am întrebat de fiecare dată unde sunt fetele, cine l-a șantajat, cine l-a bătut. Toate lucrurile astea, noi trebuie să le aflăm. Nu am discutat nimic altceva. Interesul meu este să se afle adevărul, nicidecum să-l influențez sau să-i fac eu apărarea lui Dincă”, a încheiat Aurel Moldovan.