Primele declarații ale familiei Luizei Melencu după pedeapsa primită de Gheorghe Dincă. „Noi credem că adevărul e altul”

Primele declarații ale familiei Luizei Melencu după pedeapsa primită de Gheorghe Dincă. „Noi credem că adevărul e altul”

Bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, a oferit primele declarații, vineri seară, 23 septembrie,după condamnarea lui Gheorghe Dincă pentru uciderea nepoatei sale. Bărbatul consideră că adevărul este altul.

Bunicul tinerei Luiza Melencu a mărturisit că pentru familia sa această sentință e nesemnificativă. „Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă, e părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces, făcătură de proces, mai bine zis”.

De asemenea, Stelian Iordache consideră că „Gheorghe Dincă a fost tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu”, a spus bunicul fetei, în direct la emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3. Mai mult decât atât, el a mai adăugat că atunci când a intrat în curtea de la Caracal a observat foarte multe lucruri. În acel moment, a înțeles „că nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat, adică faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT”. 

Bunicul Luizei Melencu a spus în repetate rânduri că Gheorghe Dincă își merită pedeapsa. În ciuda acestui lucru, multe aspecte ale acestui caz ridică încă semne de întrebare. Stelian Iordache nu crede că Dincă a fost singurul implicat în acest caz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sentința din dosarul Caracal

Magistrații Tribunalului Olt au pronunțat vineri, 23 septembrie, sentința în Dosarul Caracal. Gheorghe Dincă are de executat 30 de ani de închisoare. El a primit în total 83 de ani de pușcărie, dar pedepsele au fost lipite. Instanța a acordat și daune de peste 600.000 de euro pentru familiile victimelor.

Sentința a venit după mai bine de trei ani de la crimele care au șocat o țară întreagă. În urma decizie judecătorilor, Dincă a primit în total 83 de ani de detenție pentru omor calificat, viol, trafic de persoane, trafic de minori și profanare de cadavre. Din cauza vârstei sale și pentru că faptele au fost concurente, pedepsele au fost contopite și se s-a ajuns la sentința finală. Cu toate acestea, decizia nu este însă definitivă.