Un șofer român a primit o amendă vamală de aproximativ patru milioane de euro. Ce acuzații i s-au adus

Un șofer român a primit o amendă vamală de aproximativ patru milioane de euro. Ce acuzații i s-au adus Bani. Euro. Sursa: arhiva EVZ

Un șofer român fusese condamnat în primă instanță pentru transport de articole contrafăcute. Românul a pierdut apelul fiind din nou condamnat pentru aceleași fapte, iar amenda şi despăgubirile pe care trebuie să le facă firmelor de lux sunt uriașe.

Un șofer român care fusese condamnat în primă instanță pentru transport de articole contrafăcute a pierdut apelul și va trebui să plătească o amendă vamală de aproximativ patru milioane de euro în Franța, dar și despăgubiri mai multor firme de lux cărora le-a fost afectată imaginea cu produse contrafăcute.

Românul a fost condamnat pe 12 ianuarie 2022 pentru transport de mărfuri contrafăcute fabricate în China. În camion au fost descoperite 293 de ceasuri Rolex false, 468 de brățări Dior și 468 de tricouri și pantaloni scurți marca Puma.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inculpatul a primit o pedeapsă de șase luni închisoare cu suspendare și o amendă vamală în valoare de 3.728.320 euro

În total, românul avea în camionul lui, cu care se pregătea să treacă în Anglia prin Eurotunel, în terminalul Coquelles, 18.000 de produse contrafăcute. El a fost prins pe 28 august 2019.

În vârstă de 43 de ani, românul a primit o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare și o amendă vamală de 3.728.320 de euro.

De asemenea, a fost condamnat să despăgubească și cele trei mărci care erau părți civile cu o sumă totală de 114.000 de euro pentru diferitele daune și 2.500 de euro pentru onorariile avocaților.

Românul: „Sunt doar un simplu șofer”

Șoferul a negat în instanță faptul că știa ce transportă în camion, dar instanța nu a ținut cont de declarațiile sale primind aceeași pedeapsă de la primul proces.

Mai exact, deşi șoferul român a făcut apel la prima condamnare, fiind judecat din nou pe 1 septembrie, acesta și-a menținut declarațiile spunând judecătorilor:  „Nu am nimic de-a face cu această poveste. Sunt doar un simplu șofer. Nu știu ce căram, pentru că nu am fost martor la încărcare.”

Dar, din păcate pentru român, instanța de apel nu a ținut cont de declarațiile lui și l-a condamnat la aceeași pedeapsă pe care a primit-o înainte: închisoare cu suspendare, dar cu reducerea sumelor datorate celor trei firme de lux car eau fost copiate ilegal.

El trebuie să despăgubească cele trei mărci, Puma, Dior și Rolex, cu o sumă totală de 9.900 de euro pentru toate daunele și 2.000 de euro pentru taxele legale, informează lavoixdunord.fr.