Evenimentul Zilei > Sport > Atacantul Magaye Gueye, prins dopat cu cocaină la derby-ul Dinamo – FCSB
Atacantul Magaye Gueye, prins dopat cu cocaină la derby-ul Dinamo – FCSB

Atacantul Magaye Gueye, prins dopat cu cocaină la derby-ul Dinamo – FCSB

Caz de dopaj descoperit la un jucător al lui Dinamo București. Atacantul Magaye Gueye (30 de ani) a fost găsit dopat la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din optimile Cupei României. Controlul a fost efectuat de ANAD .

Atacantul Magaye Gueye (30 de ani) a fost prins dopat cu cocaină în urma controlului efectuat de ANAD la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din optimile Cupei României, câștigat de „câini” cu 1-0, relatează GSP .

Agenția Națională Antidoping a trimis notificare către clubul Dinamo București

ANAD a trimis deja notificare către clubul Dinamo. LPF, COSR și Federația au fost la rândul lor înștiințate. Fotbalistul ar fi fost prins în urma controlului efectuat la derby-ul Dinamo – FCSB din Cupa României, disputat pe 10 februarie.

Agenția Națională Antidoping nu a făcut public numele jucătorului. Însă, oficialii clubului Dinamo București au confirmat pentru Gazeta Sporturilor că este vorba de atacantul Magaye Gueye. Jucătorul a evoluat 45 de minute în meciul cu FCSB. Din informațiile GSP, substanța descoperită este cocaina. Fotbalistul este suspendat din orice activitate în acest moment.

Spre deosebire de Astra, Dinamo București nu va avea de suferit în mod direct. Este vorba de un caz izolat. Sancțiunile la nivelul clubului apar în momentul în care minim trei jucători sunt pozitivi la un control antidoping. Cazul este identic cu cel al lui Adrian Mutu, testat pozitiv în 2004, pe când evolua la Chelsea. Atunci, Adrian Mutu a recunoscut că a consumat cocaină și s-a ales cu o suspendare de 7 luni, iar londonezii i-au reziliat contractul și l-au dat în judecată, rememorează GSP.

Atacantul Magaye Gueye a mai avut probleme de comportament la Dinamo București

Paradoxul situației este că fanii-finanțatori de la Dinamo București au insistat zile la rând pentru efectuarea unui control antidoping la derby-ul cu FCSB. Aceștia sugerau că rivalii au o condiție fizică dubioasă, pusă în cârca preparatorului fizic Thomas Neubert, mai precizează GSP .

Jucătorul dinamovist a mai avut probleme de comportament. În timpul lui Cosmin Contra a refuzat să joace, iar la puțin timp a fost surprins în jacuzzi alături de două fotomodele.

Suspendarea pe care o va primi Magaye Gueye îl pune pe Ionel Gane într-o situație ingrată.. Antrenorul dinamovist rămâne fără soluții pentru postul de atacant. Doar Robert Moldoveanu este singurul om de gol apt.

Ionel Gane a spus la Telekom Sport: ”Să suporte consecințele”

Ionel Gane, antrenorul Dinamo București, a declarat recent referitor la acest subiect:”Să suporte consecinţele! Asta ne mai lipsea!”

Antrenorul Ionel Gane a declarat, marţi, că probabil contractul atacantului Magaye Gueye va fi reziliat, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină. „Contractul lui a fost prelungit în noiembrie sau decembrie, înainte de sărbători, de cei din DDB, când au avut discuţii cu jucătorii şi ştiu că el a fost primul care a acceptat acea negociere, să renunţe la bani. Incidentul cu jacuzzi (n.r. – Gueye a fost filmat petrecând cu două fete) a fost mult mai recent. E vina lui, exclusiv. Dacă a făcut lucrul acesta şi s-a dovedit, atunci să suporte cosnecineţele!

Eu l-am folosit pentru că a fost în lot, e atacantul pe care l-am avut la dispoziţie, în condiţiie în care Nemec este accidentat, era atacantul cu experienţă pe care îl aveam. Nu am vorbit cu el. M-a anunţat doctorul acum câteva ore, când mi-a spus că a ieşit pozitiv. La câte am trăit din vară până acum şi la câte probleme sunt în continuare, chiar asta ne mai lipsea! (n.r. – dacă a bănuit că Gueye consuma cocaină). Niciodată. Venea la antrenamente normal, se antrena, nu am bănuit niciodată că ar fi în stare de aşa ceva. Probabil cei din DDB vor avea o discuţie cu el. Nu pot să-l mai primesc la antrenamente.

Cred că în momentul acesta contractul se poate rezilia unilateral pentru că, în momentul în care semnezi, ai nişte clauze, că nu ai voie să foloseşti anumite substanţe. În acest moment, nu mai este de competenţa mea. Cei din conducere vor decide. Nu am vorbit cu cei din conducere, e prea repede, eu nu pot să iau decizii, clubul trebuie să ia decizii în privinţa lui. (n.r. – care e mesajul pentru jucătorii tineri ai echipei Dinamo) Să nu facă ca el, e clar! Nu e un exemplu de urmat, în acest moment. Situaţia este destul de gravă şi de delicată, după ce s-a întâmplat. Ei trebuie să se ferească de foarte multe tentaţii în ziua de azi „, a declarat Ionel Gane, la Telekom Sport, preluat de News.ro .