Evenimentul Zilei > International > Donald Trump riscă să încaseze o amendă istorică. Fostul președinte e la mâna instanței, după ce a încălcat legea
Donald Trump riscă să încaseze o amendă istorică. Fostul președinte e la mâna instanței, după ce a încălcat legea

Donald Trump riscă să încaseze o amendă istorică. Fostul președinte e la mâna instanței, după ce a încălcat legea

Donald Trump riscă să primească o amendă maximă de 12 milioane de dolari, din cauza modului în care a funcționat hotelul său.

O nouă problemă ce s-a ivit pentru Donald Trump, fost președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA), care poate primi o amendă. Politicianul republican riscă să încaseze o sancțiune de proporții, în valoare de 12 milioane de dolari. Omul de afaceri deține un hotel și în orașul Chicago. Iar stabilimentul respectiv a folosit în mod curent apă din râul Chicago pentru a răci clădirea.

Apa era folosită pentru a răcea stabilimentul pe care îl deține în Chicago

Conform unui judecător din statul Illinois, astfel au fost încălcate reglementările ce privesc protecția mediului, conform jurnaliștilor de la businessinsider. 

Hotelul din Chicago aflat în proprietatea lui Trump deținea o autorizaţie care îi permitea să răcească clădirea cu apă luată din râul Chicago. Însă, actul respectiv a expirat în 2017. Iar certificatul nu a mai fost reînnoit. Așa că, timp de trei ani, hotelul antreprenorului american a încălcat legislaţia privind protecţia mediului.

Donald Trump ar putea să încaseze o amendă maximă de 12 milioane de dolari. Are șanse să primească însă o sancțiune mai mică

Procurorul general din Illinois a afirmat că proprietatea lui Trump folosea zilnic 19 milioane de galoane de apă (n.r. – 72 de milioane de litri) din râul Chicago. Cu scopul de-a răci proprietatea și a deversa în râu apă la o temperatură mai ridicată. În aceste condiții, proprietarul, adică fostul lider de la Casa Albă, riscă să fie sancționat pecuniar cu o amendă de până la 12 milioane de dolari. După cum a precizat sursa citată. Este totuși de așteptat ca Donald Trump să primească o sancțiune mai mică.

Judecătoarea Sophia Hall, magistratul care se ocupă de acest caz, a anunțat, la ultima ședință, că va da un verdict la o dată ce va fi stabilită ulterior.


Lovitura cea mai dură primită de președintele Donald Trump. A venit de unde nu se aștepta

Acuzarea lui Donald Trump: Ce se ascunde în spate?