Donald Trump este acuzat de „trădare de amploare istorică”

Donald Trump este acuzat de „trădare de amploare istorică”

Procurorii democrați cer o condamnare a fostului președinte, în argumentele publicate marți. Procesul de punere sub acuzare al lui Donald Trump începe la 9 februarie.

Donald Trump este acuzat de „trădare de amploare istorică”. Acțiunile lui Donald Trump înainte de asaltul asupra Congresului, din 6 ianuarie, constituie o „trădare de amploare istorică”, susțin procurorii democrați, în argumentul publicat marți.

„Președintele a instigat o mulțime violentă să atace Capitolul Statelor Unite”. Și „dorința sa de a rămâne la putere cu orice preț este o trădare de proporții istorice, care necesită o condamnare”, la sfârșitul acestui proces care începe pe 9 februarie, spun democrații din Camera Reprezentanților.

„Este imposibil să ne imaginăm că evenimentele din 6 ianuarie ar fi avut loc dacă președintele nu ar fi creat un butoi cu pulbere”.

„Nu ar fi aprins un chibrit și apoi să caute să profite personal de haosul care a urmat”, spun procurorii democrați, scrie lematin.ch.

Primul președinte american care se confruntă cu a doua procedură de impeachment

Donald Trump este primul preşedinte din istoria SUA care se confruntă cu o a doua procedură de impeachment.

Fostul lider de la Casa Albă este acuzat de „incitare la insurecţie”. Pentru că a încurajat miile de susţinători adunaţi la Washington la 6 ianuarie să ia cu asalt şi să ocupe Congresul. Violenţele au făcut cinci morţi, scrie Agerpres.

Donald Trump este acuzat de „trădare de amploare istorică”. Procurorii democrați din Camera Reprezentanților vor un proces exemplar

Donald Trump nu şi-a recunoscut niciodată înfrângerea în faţa rivalului democrat Joe Biden la alegerile de la 6 noiembrie.

În schimb a denunțat neobosit și fără probe fraude masive în timpul scrutinului. La 6 ianuarie, Trump a făcut apel la susţinătorii săi să mărşăluiască spre Capitoliu. În momentul în care membrii Congresului certificau victoria rivalului său.

În ceea ce îi priveşte, republicanii contestă legalitatea procedurilor judiciare împotriva unui preşedinte care nu mai este în funcţie.

Dar „Constituţia se aplică în prima zi a mandatului unui preşedinte, în ultima sa zi şi în toate zilele dintre cele două”, afirmă procurorii.

Aceștia  vor să facă din acest proces un exemplu pentru istorie. „Un eşec al condamnării i-ar încuraja pe viitorii lideri să încerce să îşi păstreze puterea prin toate mijloacele”.

„Și ar sugera că nu există nicio limită pe care un preşedinte să nu o poată depăşi”, spun procurorii

Ne puteți urmări și pe Google News