Evenimentul Zilei > International > Începe primul război al lui Joe Biden? Panică în Orientul Mijlociu!
Începe primul război al lui Joe Biden? Panică în Orientul Mijlociu!

Începe primul război al lui Joe Biden? Panică în Orientul Mijlociu!

Trăim într-o lume complicat, în care chiar și cele mai bune intenții pot să declanșeze războaie teribile. E și cazul dorinței lui joe Biden de a schimba cu orice preț cursul politicii promovate de Trump în orientul Mijlociu.

Începe primul război al lui Biden? De bine, de rău, Trump nu a implicat SUA în niciun război nou. Ba, mai mult,   a reușit să “împace” Israelul cu o serie de țări musulmane. Politica lui Trump a vizat izolarea Iranului, în care vedea o amenințare la adresa păcii. Biden vrea să readucă SUA în acordul nuclear iranian. La prima vedere, ar putea părea o idee bună. Numai că Israelul nu crede în bunele intenții ale Iranului și nu-și poate asuma riscuri.

Începe primul război al lui Biden?

Oficialii israelieni și-au făcut cunoscută opoziția față de planurile noii administrații. “Israelul trebuie să știe – și rapid – dacă Washingtonul intenționează să oprească cursa Iranului către obținerea bombei nucleare”,  a declarat o sursă israeliană site-ului Breaking Defense.


România are și astăzi o graniță stabilită de Hitler! Istoria secretă


Sursa, care a cerut să-i fie protejată identitatea, a spus că serviciile secrete israeliene monitorizează îndeaproape instalațiile nucleare ale Iranului. Au fost menționate și atacurile aeriene ale Israelului asupra Siriei.. “Această presiune va continua și va crește, ca pregătire pentru un atac direct asupra țintelor din Iran”, a declarat sursa.

Poziția Israelului nu e o surpriză pentru nimeni. La începutul acestei luni, Tzachi Hanegbi, un ministru israelian din partidului Likud, a făcut cea mai directă amenințare publică împotriva Iranului. Hanegbi a spus că, dacă SUA revine în acordul nuclear, „Israelul va fi din nou singur împotriva Iranului”. și va face singurul lucru care i-a mai rămas, va ataca programul nuclear al Iranului.

Comandanții israelieni se pregătesc de război

Desigur, e posibil ca toate aceste declarații să facă parte din războiul psihologic dus de Israel împotriva Iranului. Dar nu numai sursele anonime vorbesc despre posibilitatea unor lovituri directe, ci și comandanți miitari ai statului evreu.

Iranul caută, fără îndoială, să dezvolte arme nucleare, a declarat marți, general locotenentul Aviv Kochavi, șeful Statului Major al armatei israeliene. În opinia sa, revigorarea acordului nuclear din 2015, chiar și cu îmbunătățiri, ar fi un lucru greșit. Iranul îl va folosi doar ca o oportunitate de a-și continua programul nuclear, susține Aviv Kochavi.

Israelul va face tot posibilul pentru a preveni un război, deoarece încă din prima zi va di lovit de o grindină de rachete, spune șeful Israel Defence Force.


Consternare în SUA. Biden o rupe cu Obama și îi calcă pe urme lui Trump


Kochavi a subliniat, de asemenea, că principalul avantaj strategic al țării sale  îl reprezintă capacitatea de a obține informații. Ca urmare, armata israeliană știe unde se află o gamă largă de active militare inamice.

Israelul nu va avea nicio reținere să atace și aliații Iranului. Deocamdată, a spus Kochavi, statul evreuurmărește să poarte un război preventiv al cărui scop este de a slăbi capacitatea inamicului de lansa  amenințări strategice sau de a lansa un război  pe scară largă.

Cu alte cuvinte, întoarcerea SUA în acordul nuclear va forța Israelul să lovească direct programul nuclear al Iranului cu lovituri aeriene. Mai mult, Israelul va încerca să distrugă rapid toate rachetele iranienie care ar putea lovi statul evreu, indifferent unde se află acestea, notează site-ul israelian debka.com.

Pactul murdar dintre de Gaulle și Stalin. Istoria secretă