SUA, depășită militar de China și Rusia. Biden a depus deja armele?

SUA, depășită militar de China și Rusia. Biden a depus deja armele?

În vreme ce Vladimir Putin declară că o “viitoare alianță militară” dintre rusia și China, Joe Biden merge mai departe cu planurile sale de a tîia din cheltuielile pentru înarmare.

SUA, depășită militar de China și Rusia?  Analiștii militari americani susțin că America  nu poate ignora creșterea puterii militare a Chinei și Rusiei. Cu atât mai mult, cu cât alianța militară Moscova-Beijing prinde contur.

SUA, depășită militar de China și Rusia? Alianța Beijing-Moscova

Pe 22 decembrie 2020, șase bombardiere strategice - patru eșt și doi rusești - au executat o misiune de patrulare comună peste Marea Chinei de Est și Japonia.

Potrivit Ministerului Apărării din Rusia, misiunea a avut ca scop dezvoltarea parteneriatului Rusia-China.

Ne puteți urmări și pe Google News

S-a vorbit, totodată, de  creșterea nivelului de cooperare și extinderea capacității de a acționa în comun.

De altfel, președintelui rus Vladimir Putin a anunțat deschis că „ideea unei viitoare alianțe militare Rusia-China” nu poate fi exclusă.

“Aceste lucru se întâmplă chiar și în timp ce administrația Biden are în vedere reducerea profundă a bugetului apărării SUA”. Aceasta e părerea pe care fostul Secretar republican al Marinei J. William Middendorf o expune pe site-ul nationalinterest.org.

 China pregătește înfruntarea cu SUA

Middendorf trece în revistă mișcările agresive pe care China le face pe toate fronuturile.

Nu e vorba numai de amenințarea Beijingului că va invada Taiwanul.  China vrea să impună o zonă de apărare aeriană în Marea Chinei de Est.

Își terorizează vecinii din Filipine și Vietnam și hărțuiește Japonia. Ca  să nu mai vorbim de înfuntările de la granița cu India.

“În prezent, Beijingul folosește mijloace non-militare - război psihologic, diplomatic, de propagandă și informațional - împotriva Taiwanului,.

Dar regimul a sugerat  că ar putea lua Taiwanul cu forța dacă acest căi non-violente nu aduc rezultatul dorit”.

SUA, depășită militar de China și Rusia? E China pregătită de război?

Informațiile vehiculate de fostul Secretar al Marinei SUA ar trebui să le dea fiori celor care conduc America.

“Marina chineză, deja cea mai mare din lume, se mândrește cu aproximativ 350 de nave și submarine. Aceste forțe sunt mărite de o flotă secretă de peste 2.000 de nave, deghizate în bărci de pescuit. Bărci înarmate, însă,  cu lansatoare de rachete și tunuri antiaeriene”.

Medicii au inventat virusul mortal dintr-un elan nobil! Istoria secretă

Mai mult, marina chineză ține pasul cu ultimele descoperiri în materie de tehnologie.

Au fost dezvoltate șase noi clase de distrugătoare. Flota de submarine  este în curs de extindere și îmbunătățire. Patru dintre aceste submarine mai noi sunt deja operaționale și vor fi echipate cu noua rachetă JL-2 cu rază  lungă de acțiune.

Până în 2030, Marina Chinei va fi de două ori mai mare decât Marina SUA, a declarat recent căpitanul în retragere James Fanell. „ Marina de Eliberare a Poporului va fi de aproximativ 550 de nave de război și submarine până în 203o."

Mai mult, China dezvoltă o serie de arme avansate. Pot fi enumerate rachetele manevrabile, armele hipersonice, armele cu raze laser, diferite arme antisatelit și roboții direcționați prin inteligență artificială.

Aceste arme ar putea elimina sateliții americani, distruge rețeaua Global Positioning System (GPS) și a celor mai importante sisteme de informații și comunicații.

O altă amenințare vine de la WU-14, un vehicul planor hipersonic care e capabil să lanseze rachete de mare precizie. Împotriva acestei arme SUA nu are niciun sistem apărare.

Mai mult, atacurile cu impuls electromagnetic (EMP) ar puteabloca  transportul, comunicațiile, rețelele medicale și financiare, lăsând armata SUA în imposibilitatea de a riposta.

Alte programe chinezești cu arme inteligente includ rachete de croazieră robotizate, înzestrate cu Inteligență Artificialî, vehicule autonome, submarine fără echiăaj și roiuri de drone.

Trecând în revistă și progresele extraordinare ale Rusiei în noua cursă a înarmărilor, J. William Middendorf dă un sfat Administrației Biden.

”Cel mai bun mod de a te pregăti pentru război este să fii pregătit să-l câștigi. Trebuie să încetăm subfinanțarea armatei.

În special în domenii-cheie de cercetare precum războiul neconvențional, spațiul cosmic, războiul cibernetic și inteligența artificială. Războiul se schimbă și trebuie să ne schimbăm odată cu el. Nu ne putem aștepta la succes în conflictele de mâine cu armele de ieri”, notează nationalinterest.org.

Începe primul război al lui Joe Biden? Panică în Orientul Mijlociu!