Evenimentul Zilei > Sport > Doliu și în fotbalul românesc. Un prolific atacant a trecut în neființă
Doliu și în fotbalul românesc. Un prolific atacant a trecut în neființă

Doliu și în fotbalul românesc. Un prolific atacant a trecut în neființă

Unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria echipei Politehnica Iaşi, Emil Lupulescu, a decedat, joi, la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de clubul ieșean pe site-ul său oficial.

Supranumit „Căţeaua” de suporteri, prolificul atacant, născut la 15 mai 1946, a făcut parte din echipa Politehnicii în perioada 1964-1972. El a fost printre cei mai buni marcatori ai campionatului în sezonul 1968-1969.

Lupulescu a jucat în perioada 1965-1974 la Poli, fiind pe locul 7  în topul marcatorilor din istoria grupării din Copou. El a marcat 42 de goluri în 177 de meciuri. Regretatul atacant se află pe locul 7 într-un onorant clasament all-time al marcatorilor Politehnicii Iași, fiind devansat de alte nume mari ale fotbalului din Copou: Mihai Costea (70 goluri), Aurelian Cuperman (57), Mihai Romilă (54), Mihai Dănilă (51), Andrei Cristea (50) și Vasile Simionaș (43).

Născut la Pașcani, acesta și-a făcut debutul la formația locală, în anul 1962.

În Divizia A a jucat primul meci pe 15 mai 1965, un Poli Iași – FC Argeș. A format nenumărate generaţii de juniori la Liceul cu Program Sportiv, a fost conducător şi antrenor la Politehnica Iaşi, iar în ultima perioadă a activat ca observator de jocuri în cadrul AJF Iaşi.

„O veste dramatică! Nici nu au trecut 7-8 zile de când ne-am întâlnit, totul era în regulă atunci. Sunt răvășit, ne-a zdruncinat rău de tot această veste. A fost un mare atacant, un om trup și suflet pentru fotbalul ieșean. L-am avut secund, am lucrat cu el, l-am avut și vicepreședinte la Politehnica”, a spus cu lacrimi în ochi prof. Leonid Antohi.

Nume grele trecute în neființă în acest an

„Clubul nostru deplânge trecerea în neființă a fostului mare fotbalist, antrenor și conducător al Politehnicii, Emil Lupulescu. Politehnica Iași transmite condoleanțe și își exprimă compasiunea față de familia îndoliată”, a scris și clubul Politehnica pe pagina de Facebook, scrie sport.ro.

În acest an, Poli a mai pierdut alte două simboluri, Ionuț Popa și Mihai Romilă II.

Decesul fotbalistului ieșean survine la doar o zi după ce internaționalul argentian Diego Armando Maradona a încetat din viață, la casa sa din Buenos Aires,  în urma unui stop cardio-respirator.