Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimele trei cuvinte ale lui Maradona. S-au aflat toate detaliile
Ultimele trei cuvinte ale lui Maradona. S-au aflat toate detaliile

Ultimele trei cuvinte ale lui Maradona. S-au aflat toate detaliile

Diego Maradona, o legendă a fotbalului internațional care a scris istorie pentru naționala Argentinei, a murit la 60 de ani, dar ultimele sale cuvinte vor rămâne întipărite în mințile fanilor săi pentru eternitate.

Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani. După ce a trecut printr-o operație grea pe creier, ce a fost efectuată cu succes în urmă cu foarte puțin timp, Maradona fost găsit mort miercuri, la prânz, în propria casă.

Maradona a luat micul dejun miercuri dimineața. Diego era palid și i-a transmis nepotului său un mesaj cutremurător, care a ajuns să fie ultimul spus vreodată.

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a declarat trei zile de doliu oficial după decesul câştigătorului Cupei Mondiale din 1986.

Ultimele cuvinte înainte să moară

„Me siento mal (n.r. mă simt rău)”. Acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Maradona, care s-a dus apoi în camera sa și a murit în somn.

Psihologul și psihitarul lui Diego au crezut că legendarul fotbalist doarme, însă acesta n-a răspuns, astfel că a fost chemată ambulanța. Medicii n-au mai avut ce să facă și au constatat că Diego murise.

Care este adevărata cauză a morții lui Maradona? Ce au descoperit medicii în urma autopsiei?

Cauza preliminară a morții lui Maradona este „insuficienţă cardiacă acută, care la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficienţă cardiacă cronică congestivă a cauzat un edem pulmonar acut„.

Autopsia a fost efectuată la morga din localitatea San Fernando, lângă Buenos Aires, după ce Procuratura San Isidro a solicitat autorizației familiei pentru efectuarea examinării menționate. Anchetatorii au deschis un dosar pentru „investigarea cauzelor morții” odată confirmată moartea fostului fotbalist.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian care a decedat miercuri, a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul, conform imaginilor difuzate de posturile de televiziune TyC şi ESPN.  Sicriul a fost transportat într-o ambulanţă, însoţită un important dispozitiv de securitate.

Fanii lui Maradona îi vor putea aduce un ultim omagiu idolului lor pe tot parcursul zilei de joi.