Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea tenisului. Un antrenor care a creat legende a murit
Doliu în lumea tenisului. Un antrenor care a creat legende a murit

Doliu în lumea tenisului. Un antrenor care a creat legende a murit

Antrenorul care i-a pregătit pe Agassi, Monica Seles, Serena Williams și Sharapova s-a stins din viață după o luptă grea. Acesta avea probleme de sănătate, iar medicii nu au mai putut să-l salveze.

Celebrul antrenor de tenis Nick Bollettieri s-a stins din viață pe 4 decembrie, la vârsta de 91 de ani din cauza problemelor de sănătate. De-a lungul carierei, tehnicianul s-a ocupat de Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles, Serena și Venus Williams sau Maria Sharapova. În urmă cu aproximativ o săptămână, fiica lui Bollettieri, Angelique Anne Bollettieri, anunțase pe Facebook că tatăl său este pe moarte.

„Tata este aproape de a ne părăsi. Vă rugăm să-l păstrați în gândurile voastre pentru o plecare liniștită și o călătorie minunată. Te iubim, tati.”

El a absolvit Filosofia în 1953 și mai târziu a servit armata SUA. A studiat și Dreptul la Universitatea din Miami, dar a renunțat la avocatură în 1956 pentru a începe să lucreze la celebra academie Wayland. În 1978, și-a deschis propria academie de tenis în Bradenton, Florida, preluată din 1987 de International Management Group, dar condusă în continuare de facto de Nick. Primul lider ATP antrenat de Bollettieri a fost Jim Courier. Ulterior, a devenit antrenorul lui Boris Becker (1993), care ajunsese deja în fruntea ierarhiei ATP încă de la începutul anului 1991.

Sursă Wikipedia

Unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis

Vestea decesului său a fost confirmată de directorul turneului de la Indian Wells, Tommy Haas, care i-a mulțumit pentru tot ceea ce a făcut pentru tenis și pentru sportivi.

„Îţi mulțumesc pentru timpul, cunoștințele, angajamentul, expertiza, disponibilitatea ta de a împărtăși abilitățile, interesul personal de a mă îndruma și pentru a-mi oferi cea mai bună oportunitate de a-mi urma visele. Ai fost un visător și un pionier în sportul nostru, cu adevărat unic.
Cu siguranță îmi va fi dor de tine în academie, de discuțiile noastre de tenis, de a-ți arăta bronzul, dinții albi și grăsimea corporală. Îmi va lipsi să te uit făcând Tai Chi, îmi va lipsi să joc golf cu tine când încerci să înșeli, mâncând un bar Snickers și alergând pentru tufișuri și auzind totul despre planurile tale chiar și la vârsta de 91 de ani. Mulțumesc încă o dată pentru tot……..”, se arată în mesajul postat pe Instagram de Tommy Haas, fost nr. 2 în tenis mondial, potrivit The Guardian.