Evenimentul ZileiSportSerena Williams renunță la carieră. „Vine un moment în viaţă când trebuie să te decizi să mergi pe un nou drum.”

Serena Williams renunță la carieră. „Vine un moment în viaţă când trebuie să te decizi să mergi pe un nou drum.”

Serena Williams renunță la carieră. „Vine un moment în viaţă când trebuie să te decizi să mergi pe un nou drum.”
Serena Williams, fost lider WTA, a declarat că este pregătită să meargă pe un nou drum și să renunțe la cariera ei. Jucătoarea a precizat că rolul de mamă este pe primul loc, chiar dacă a făcut istorie în tenis.

Tenismena Serena Williams (40 ani), fost lider WTA dar ajunsă în prezent pe locul 407, a lăsat de înțeles că se va retrage din sport și că se va axa pe rolul de mamă. Aceasta a avut un mesaj neașteptat pentru fanii săi.

„Vine un moment în viaţă când trebuie să te decizi să mergi pe un nou drum. Este întotdeauna un moment dificil când iubeşti atât de mult ceea ce faci şi, Doamne, iubesc tenisul. Dar acum numărătoarea inversă a început”, a spus americanca, deţinătoare a 23 de titluri de Mare Şlem, adăugând că vrea să „se concentreze pe rolul ei de mamă, pe obiectivele sale în plan spiritual pentru a descoperi o Serena nouă, dar la fel de incitantă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Serena Williams a debutat cu o victorie la turneul WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, 6-3, 6-4 cu spaniola Nuria Parrizas Diaz (57 WTA), luni, în timp ce sora sa mai mare, Venus Williams, a suferit o înfrângere.

Ce a transmis Serena Williams

Serena, care a pierdut primul tur la Wimbledon în fața lui Harmony Tan, pe 28 iunie, a reuşit să câștige meciul după o oră și 57 min. „Presupun că este o luminiţă la capătul tunelului şi mă apropii de ea. Îmi doresc foarte mult să ajung la lumină. Iubesc să joc, este grozav, dar nu o voi putea face pentru mult timp”, a declarat Serena Williams.

Sursă foto: Instagram

Williams a obţinut prima sa victorie din data de 4 iunie 2021, când se impunea în turul al treilea la Roland Garros. Ea se va duela în turul secund cu învingătoarea dintre elveţianca Belinda Bencic (12 WTA) şi cu cehoaica Tereza Martincova (71 WTA).

Parcursul Serenei Williams

Serena Williams a cucerit 73 de titluri WTA, 23 de titluri de Grand Șlam, 5 victorii la Turneul Campioanelor și aurul la Olimpiada din 2012 de la Londra. Cu toate astea, tenismena a precizat că îi place să trăiască în prezent.

„Cred că orice jucător se gândește la cuvântul cu R (n.r. retragere) în momentul în care trec cinci ani. Asta se întâmplă pentru că tenisul este intens. Este vorba despre 11 luni pe an. Trăiesc clipa și le spun mereu oamenilor că nu îmi fac planuri pentru ziua de mâine, doar în afaceri. Când vine vorba de tenis îmi planific totul pentru prezent”, spunea în urmă cu câteva luni fostul lider mondial, potrivit Agerpress.


Accesează: