Evenimentul ZileiSportSerena Williams va ieși din clasamentul WTA pentru prima dată în 25 de ani

Serena Williams va ieși din clasamentul WTA pentru prima dată în 25 de ani

Serena Williams va ieși din clasamentul WTA pentru prima dată în 25 de ani
Fostul lider mondial va părăsi cât de curând clasamentul WTA. Serena Williams, în vârstă de 40 de ani, s-a accidentat la gleznă în iunie 2021.

Serena Williams va părăsi clasamentul WTA după turneul de la Wimbledon. Jucătoarea din SUA, câștigătoare a 23 de turnee de Grand Slam, s-a accidentat anul trecut la gleznă, iar de atunci nu și-a mai revenit. Nu a mai jucat de la ediția din 2021 a turneului de la Wimbledon. De mai bine de un an, americanca a participat doar la 6 turnee. În acest moment ea ocupă locul 276 WTA, potrivit Tennis World USA.

Fosta mare campioană va ieși din clasamentul WTA pentru prima dată în aproape 25 de ani după turneul de la Wimbledon, atunci pierzându-și toate punctele.

În anul 1997, Serena câștiga primul meci la nivel profesionist la Scottsdale. Un an mai târziu a intrat în TOP 20, iar după nici un an a ajuns printre primele patru jucătoare ale lumii. În același an a câștigat primul trofeu la un turneu de Grand Slam- US Open.

Serena Williams a jucat la cel mai înalt nivel aproape 20 de ani în ciuda accidentărilor pe care le-a suferit. A reușit să câștige 23 de titluri la turneele de Mare Șlem, fiind la un pas de a doborâ recordul deținut de Margaret Court, 24.

În ultimii ani, jucătoarea de tenis s-a accidentat din ce în ce mai des, iar recuperarea a fost mult mai dificilă. A încheiat anul 2021 în afara TOP 40, pentru prima dată din 2006.

  • Serena Williams a cucerit 73 de titluri WTA
  • Serena Williams are în palmares 23 de titluri de Grand Slam
  • Serena Williams a cucerit de 5 ori Turneul Campioanelor
  • Serena Williams a cucerit aurul la Olimpiada din 2012, de la Londra

„Cred că orice jucător se gândește la cuvântul cu R (n.r. retragere) în momentul în care trec cinci ani. Asta se întâmplă pentru că tenisul este intens. Este vorba despre 11 luni pe an. Trăiesc clipa și le spun mereu oamenilor că nu îmi fac planuri pentru ziua de mâine, doar în afaceri. Când vine vorba de tenis îmi planific totul pentru prezent”, spunea în urmă cu câteva luni fostul lider mondial pentru Bloomberg,


Accesează: