Maria Sharapova (32 de ani, locul 87 în ierarhia mondială) a fost zdrobită de Serena Williams (8 WTA) întrun meci disputat luni noaptea, în primul tur de la US Open. Sportiva din Rusia a făcut doar act de prezență și a cedat în două seturi, scor identic, 1-6, 1-6, după 59 de minute. Astfel, Sharapova și-a încheiat prematur aventura la ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

 „Nu este un drum ușor, n-a fost niciodată”

Mai mult, Williams continuă să fie un coșmar, pentru că la meciurile directe conduce cu 20-2! Revenită după o accidentare, rusoaica a explicat că nu-i este ușor să revină în formă.

„Nu este un drum uşor, n-a fost niciodată. Dar am trecut printro operaţie la umăr acum aproximativ patru luni. Să ajung să joc seara la US Open, cu un public încântat de confruntare, este ceva important. Sunt norocoasă că fac parte din asta”, a spus Sharapova.

A ratat prezența la Roland Garros

Deținătoare a cinci titluri de Mare Șlem, Maria este în cădere liberă în ultimii ani și nu-și mai revine după ce a fost suspendată pentru dopaj, în 2016. Revenită în circuit, un an mai târziu, longilina jucătoare de tenis a fost măcinată și de câteva accidentări care au ținut-o departe de înălțimile clasamentului general.

A abandonat la Wimbledon

În acest an a ajuns până în „optimi” la Australian Open, dar n-a participat la Roland Garros, nefiind refăcută după operația suferită la umăr. A sperat că va ajunge în fazele superioare de la Wi m b l e d o n , dar n-a trecut de primul tur, pentru că a fost scoasă din joc de franțuzoaica Pauline Parmentier, în primul tur, după ce a abandonat în setul decisiv, atunci când era condusă cu 0-5 la gameuri. La turneul londonez, rusoacia a resimțit dureri la încheietura mâinii stângi.

Anul a continuat la fel de prost și Sharapova a ieșit de la Toronto, în turul inaugural, și de la Cincinnati în turul secund. 2019 este o prelungire a unui sezon precedent foarte prost. În 2018, fosta lideră mondială a ajuns doar până în turul al 3-lea la Australian Open, a pierdut în „sferturi” la Roland Garros și nu s-a calificat în turul al 2-lea de la Wimbledon. La US Open a avut o prezență mai consistentă decât acum și a ajuns în optimile de finală.