Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi copii dispăruți de acasă în Caraș Severin, sunt căutați de sute de oameni și un elicopter cu termoviziune
Doi copii dispăruți de acasă în Caraș Severin, sunt căutați de sute de oameni și un elicopter cu termoviziune

Doi copii dispăruți de acasă în Caraș Severin, sunt căutați de sute de oameni și un elicopter cu termoviziune

Doi fraţi de 3 şi 5 ani, care au plecat de acasă şi nu au mai revenit la domiciliul lor din satul Globurău, comuna Mehadia din Caraş-Severin, sunt căutaţi de de peste 350 de persoane, printre care poliţişti, jandarmi, pădurari şi localnici.

Pentru a ușura căutările, în zonă a fost trimis şi un elicopter cu o cameră de termoviziune.

Potrivit IPJ Caraș-Severin, căutările minorilor s-au desfășurat fără întrerupere de la momentul sesizării, iar începând de joi dimineața oamenii legii au apelat și la un elicopter în încercarea de a-i găsi pe cei doi frați (foto: IPJ Caraș-Severin).

De joi dimineața, un elicopter IGAV cu un echipaj la bord survolează întreaga zonă împădurită din apropierea localității de dispariție, scrie digi24.ro.

La acțiune participă joi dimineața peste 350 de persoane, suplimentar față de cele angrenate pe timpul nopții. Aproape 100 de polițiști, 20 de jandarmi, inclusiv jandarmi montani, 41 de pompieri militari, 8 specialiști Salvamont, voluntari, pădurari și localnici care cunosc foarte bine zona, împărțiți în echipe, au împânzit întreaga zonă de căutare.

La fața locului se acționează în continuare cu doi câini, urmând a fi adus un al treilea câine antrenat în misiuni de căutare-salvare aparținând Serviciului Salvamont Caraș-Severin.

Poliția face un apel către care pot furniza informații să apeleze 112

Cei doi copii, de 3 și 5 ani, sunt frați și au dispărut de la domiciliul din satul Globurău, comuna Mehadia.

„Astăzi, 03 iunie, la ora 00.10, polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Mehadia au fost sesizați despre faptul că în cursul serii, în jurul orei 20.00, Frățilă Florin Gheorghe, de 5 ani, și Frățilă Maria Magdalena, de 3 ani, au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit până în prezent”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie, care a dirijat în zonă un elicopter cu cameră de termoviziune.
„Momentan, căutările se desfăşoară cu dificultate având în vedere condiţiile existente la faţa locului: arie împădurită extinsă, întuneric şi zonă accidentată”, arată sursa citată.

Cei care pot furniza informații cu privire la cei doi minori dispăruți sunt rugați să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112.