Un copil în vârstă de 10 ani, din localitatea Mirșid, județul Sălaj, a murit, vineri, după un accident dramatic. El s-a electrocutat în propria casă, în timp ce părinții săi nu se aflau la domiciliu. Apelul la numărul de urgență 112 a fost făcut în cursul după-amiezii. Copilul se afla în casă împreună de frații săi. Unul dintre ei a găsit victima întinsă pe podea.

Copilul era acasă cu frații săi, părinții nu se aflau la domiciliu. Victima a fost găsită căzută la podea

„Poliţia a fost sesizată astăzi după-amiază, în jurul orei 15,30, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că un copil s-ar fi electrocutat în locuinţă.

Evenimentul a avut loc în comuna Mirşid. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit că minorul se afla la acel moment în locuinţă, împreună cu fraţii lui. Tatăl copiilor era la serviciu, iar mama plecase în municipiul Zalău, pentru a rezolva ceva probleme personale. La un moment dat, acesta a fost găsit căzut pe podea de către unul dintre fraţi”, după cum a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj.

Medicii care au ajuns la locul accidentului nu au mai putut să salveze copilul și au fost nevoiți să constate decesul

Echipajul medical care a ajuns la locul cu pricina nu a mai putut face nimic pentru victimă. Astfel, medicii au constatat decesul, iar în acest caz fiind informată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă, iar cercetările continuă acum pentru administrarea întregului probatoriu.

La finalul lunii aprilie, un minor s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren. Accidentul s-a petrecut în județul Iași, iar băiatul, în vârstă de 12 ani, a ajuns într-o stare foarte gravă la spital. Primul ajutor i-a fost acordat de un echipaj SMURD.