Evenimentul Zilei > Social > Informații noi despre un accident din 1947, în care a fost implicat un OZN
Informații noi despre un accident din 1947, în care a fost implicat un OZN

Informații noi despre un accident din 1947, în care a fost implicat un OZN

Oare este adevărat faptul că un obiect zburător neidentificat s-a prăbușit într-o fermă din New Mexico în 1947, iar Guvernul a mușamalizat totul?

În iunie, la începutul lunii iulie 1947, William Brazel s-a trezit pentru o zi normală de muncă la ferma J.B. Foster din județul Lincoln, New Mexico. Localitatea se află la 120 de kilometri nord de Roswell, când a făcut o descoperire șocantă. El a găsit la fermă „o zonă mare de resturi strălucitoare formate din benzi de cauciuc, folie de tablă și o hârtie destul de dură ”, a spus Brazel într-un articol publicat pe 8 iulie 1947, în Roswell Daily Record.

OZN-uri la ordinea zilei

Brazel nu auzise de farfurii zburătoare.

Pe 24 iunie, pilotul Kenneth Arnold a susținut că a văzut nouă obiecte neidentificate „zburând ca o farfurioară” lângă Muntele Rainier, Washington. Arnold a estimat că obiectele zboară cu aproximativ 1.930 km / h.

La acea vreme nu exista nicio ambarcațiune cunoscută care să poată atinge acele viteze. Forțele aeriene au mai spus că nu au avioane experimentale noi sau rachete ghidate care să se potrivească unei astfel de descrieri, potrivit unui raport al Departamentului Apărării al SUA.

Povestea a ajuns rapid pe prima pagină a ziarelor. În ciuda mediatizării, cazul a fost mușamalizat.

Brazel a decis  pe 7 iulie să ia măsuri. El a predat personal o cutie de resturi acumulate, pe care o adunase cu ajutorul soției sale și a celor doi copii, șerifului George Wilcox de la Roswell, potrivit Smithsonian Magazine.

Până acum se vorbea despre o recompensă pentru oricine a recuperat unul dintre aceste obiecte zburătoare neidentificate. În Roswell Daily Chronicle, se spune că Brazel a „șoptit” că descoperirea sa poate fi unul dintre discurile zburătoare, așa că a fost contactat colonelul William Blanchard, ofițerul comandant al Roswell Army Air Field (RAAF) ). Acesta a trimis agenți pentru a aduna materialul rămas.

În posesia unei farfurii zburătoare

Ceea ce s-a întâmplat în continuare ar consolida ideea că resturile ar reprezenta rămășițele unei nave spațiale extraterestre.

Potrivit cărții lui David Clarke „The UFO Files: The Inside Story of Real-Life Sightings”, publicată de Bloomsbury în 2012, ofițerul de informații publice al RAAF, Walter Haut, a emis un comunicat de presă pe 8 iulie: „Numeroasele zvonuri cu privire la discul zburător au devenit o realitate ieri când biroul de informații al 509-lea grup de bombe al celei de-a opta forțe aeriene, Roswell Army Air Field, a avut norocul de a deține un disc prin cooperarea unuia dintre fermierii locali și a biroului șerifului din județul Chaves. „