Evenimentul Zilei > Actualitate > Copilul în vârstă de 7 ani, dispărut în ianuarie, nu e de găsit. Căutările au fost oprite
Copilul în vârstă de 7 ani, dispărut în ianuarie, nu e de găsit. Căutările au fost oprite

Copilul în vârstă de 7 ani, dispărut în ianuarie, nu e de găsit. Căutările au fost oprite

Copilul de 7 ani, dispărut pe raza unei localități din Arad, nu a fost găsit nici până astăzi, deși s-au depus eforturi considerabile.

Copilul dispărut, în vârstă de 7 ani, din localitatea arădeană Vânători, este de negăsit. Lipsa lui a fost sesizată la data de 9 ianuarie. De atunci, autoritățile au încercat să dea de urma băiatului, dar nu au reușit. Astăzi, căutările au fost oprite, dar cercetările vor fi continuate de polițiști.

Mulți oameni au fost implicați în operațiunea de căutare, dar rezultatele nu au apărut până acum. „Investigaţiile vor continua şi, în măsura în care vor exista informaţii noi, căutările în teren vor fi reluate.” A anunțat Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, conform Agerpres.

Copilul dispărut a plecat să se joace, s-a îndreptat către o stână, iar de atunci nimeni nu mai știe nimic

Sebastian Corbei a fost văzut ultima dată la data de 9 ianuarie, în jurul orei 16,30. La o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa, să se joace în sat. S-a alăturat altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic în vârstă. Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19,00, pentru a anunţa dispariţia. Atunci când a văzut că băiatul nu se întoarce acasă.

Căutări temeinice, pe o rază de 30 de kilometri de casa copilului. Nimeni nu a reușit să de de vreo urmă

Pe parcursul unei luni, la căutările organizate de autorităţi, care au avut loc pe uscat şi în ape pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului. Au participat sute de persoane. Poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.

În ultima săptămână, forţele din judeţul Arad au fost sprijinite de specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, care a adus în zonă un laborator criminalistic mobil.