Evenimentul Zilei > Social > Scandal la Spitalul Județean din Arad, după moartea a 15 pacienţi de COVID-19. Rudele spun că oamenii nu au primit tratament
Scandal la Spitalul Județean din Arad, după moartea a 15 pacienţi de COVID-19. Rudele spun că oamenii nu au primit tratament

Scandal la Spitalul Județean din Arad, după moartea a 15 pacienţi de COVID-19. Rudele spun că oamenii nu au primit tratament

Scandal de proporții la Spitalul Județean din Arad. Rudele a 15 pacienți morți din cauza infecției SARS-COV-2 reclamă că bolnavii nu au primit tratamentul potrivit sau l-au primit în lipsa unui diagnostic.

Scandal la Spitalul din Arad, după moartea a 15 pacienţi de COVID-19! După moartea mai multor pacienți din secțiile COVID de la Spitalul Județean Arad s-au înregistat 15 plângeri penale din partea rudelor acestora. Rudele faptul că bolnavii nu au primit tratamentul potrivit, potrivit Antena 3.

Acuzațiile denunță faptul că pe foile de observație ar fi fost trecute tratamente după moartea pacientului. De fapt, pacienții nu le-ar fi primit deloc.

A fost tratată intensiv contra COVID-19, deși nu avea acest diagnostic

Un alt caz suspect este cel al unei paciente căreia i s-a adminitrat o schemă de terapie foarte puternică, împotriva noului coronavirus.

”Vreau să vorbesc despre situația mamei mele, după care mă voi raporta la clienții care mi-au adus mai multe dosare, în calitate de avocat. Mama mea a fost diagnisticată cu COVID-19 pe data de 23.11.2020. Ulterior, înainte de a ieși din izolare, pe data de 4 decembrie, pentru că persista o tuse, am luat legătura cu medicul de familie care mi-a indicat să o ducem la o evaluare. Chiar dumneaei a făcut și programarea la salvare. A venit salvarea pe data de 8 decembrie.

Convinși că i se va face în primul rând un test PCR pentru că era deja ieșită din perioada de 14 zile, spre stupefacția familiei, nu i s-a făcut acest test. Am fost sunată de mama, spunându-mi că i s-a recomandat să se interneze în spitalul din Grădiște, având în vedere că numărul de leucocite este mare și pentru a-i face teste suplimentare pentru a vedea unde este infecția. Nu s-a pomenit nicio secundă de COVID.

Scandal la Spitalul din Arad, după moartea a 15 pacienţi!  ”Mama nu a fost investigată”

Ulterior am constatat că i s-au administrat tratamente de COVID, foarte puternice. 3 zile mama a fost foarte bine, potrivit fișei de observație. A patra zi, mama s-a simțit dintr-o dată foarte rău, nu s-a mai putut ridica din pat. Am adus la cunoștința medicului curant și mi s-a spus că mama are o problemă… La insistențele mele mi-a spus că îi va face investigații suplimentare. În toată această perioadă, nu a fost investigată, nu i s-a făcut o analiză.

A fost trimită la un examen Computer Tomograf și a murit. Nu i s-a făcut necropsia. Atunci am văzut că i s-a administrat tratament de COVID. Am încercat să luăm legătura cu medicii, nimeni nu a mai vrut să stea de vorbă cu noi, am fost trimiși la firma de pompe funebre a spitalului”, a relatat Oana Lăzărescu, avocat și fiica unei paciente decedate.

Scandal la Spitalul din Arad, după moartea a 15 pacienţi!  Va uma o anchetă internă

Florina Ionescu, directorului Spitalul Județean Arad, a anunțat că a fost demarată o anchetă internă. Ea a dat asigurări că cei vinovați vor plăti. Cu excesul de zel care se face de obicei în astfel de cazuri, oficialul a promis că se vor lua măsuri.

”Deocamdată nu am fost informați oficial despre existența unei plângeri la adresa spitalului. Nu am primit nicio reclamație oficială la nivelul instituției, însă, în urma articolelor apărute în spațiul public, am deparat o anchetă internă care este în desfășurare. (…) La această oră nu putem face acuzații cu privire la activitatea medicală. Vom lăsa organele de control să își facă datoria, însă trebuie să ținem cont că același personal medical a contribuit la salvarea altor sute de vieți, ghidându-se după aceleași proceduri și protocoale medicale”, a declarat Florina Ionescu, director Spitalul Județean Arad.