Un tânăr care se dădea preot a fost reținut de polițiști. Din ce cult religios susținea că face parte

Un tânăr care se dădea preot a fost reținut de polițiști. Din ce cult religios susținea că face parte Sursa foto: ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO

Un escroc a făcut uz de calitatea de preot pentru a obține bani de la mai multe persoane din Galați.

Un tânăr în vârstă de 18 ani s-a ales cu un dosar penal pentru înşelăciune, pentru că se pretindea a fi preot. El a fost prins de poliţişti, îmbrăcat haine preoţeşti. Escrocul făcea uz de calitatea aceasta mergea de Bobotează la mai multe blocuri de pe Drumul de Centură din Galaţi. Informațiile au fost oferite, sâmbătă, de oficialii de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Mergea cu Boboteaza

La data de 4 ianuarie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi s-au autosesizat cu privire la comiterea, de către un tânăr, în vârstă de 18 ani, a infracţiunii de înşelăciune.

Ca urmare a unei sesizări ce a fost făcută telefonic, acesta a fost depistat pe strada Drumul de Centură din orașul Galaţi. Atunci când a fost reținut, era îmbrăcat în haine preoţeşti. Alături de el mai erau doi tineri, cu vârstele de 17 şi 18 ani. După primele verificări a ieșit la iveală faptul că acesta ar fi pretins că este preot. În aceste condiții, ar fi mers cu Botezul la blocurile din zona respectivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu avea legitimație de preot al BOR, dar se pretindea membru al unei alte organizații

Tânărul nu a putut prezenta o legitimaţie care să ateste faptul că are calitatea de reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române. În schimb a susţinut că ar fi preot într-o altă organizaţie religioasă ortodoxă, ce are sediul în orașul Braşov, a mai precizat sursa citată.

Extinzând cercetările, oamenii legii au stabilit şi că, în luna decembrie a anului trecut, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare. El s-a folosit de calitatea de preot și ar fi solicitat diverse sume de bani de la maim multe persoane. Scopul declarat de escroc era acela al construirii unui lăcaş de cult. Poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au comis faptele, conform Agerpres.