Evenimentul Zilei > Social > Doi adolescenți au fost loviți de fulger în timpul unei drumeții montane
Doi adolescenți au fost loviți de fulger în timpul unei drumeții montane

Doi adolescenți au fost loviți de fulger în timpul unei drumeții montane

Doi adolescenți au fost răniți după ce au fost loviți de fulger în timp ce se aflau într-o dumeție montană în județul Hunedoara. Una dintre victime, o fată în vârstă de 17 ani este în stare gravă și a fost internată la spital. Celălalt rănit, un băiat de 14 ani este în afara oricărui pericol.

Cei doi adolescenți făceau parte dintr-un grup de turiști care se aflau într-o drumeție montană în Pasul Vâlcan, din judeţul Hunedoara. Plecaseră la drum de dimineață, deoarece traseul era unul destul de solicitant. Vremea s-a stricat însă brusc, iar grupul de turiști a fost surprins de o furtună puternică, pornită din senin. Cei doi adolescenți, o fată de 17 ani și un băiat de 14 ani, au fost loviți de fulger înainte să apuce să se adăpostească. Au reușit însă să sune la 112.

Intervenție rapidă

Un echipaj SMURD şi un altul de la Ambulanţă au intervenit rapid la fața locului, alături de mai multe echipe de la Salvamont.  „Am fost anunţați că două persoane au fost lovite de fulger în zona Pasul Vâlcan. Echipajele medicale, care s-au deplasat la fața locului, au găsit două persoane conştiente, una dintre acestea, o femeie, primind îngrijiri medicale de specialitate la locul evenimentului şi fiind mai apoi transportată la spitalul din Petroşani de către echipajul SAJ”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Arsuri serioase

Potrivit salvatorilor tânăra de 17 ani este în stare gravă şi a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului. Cea de-a doua persoană lovită de fulger, un băiat de 14 ani a fost rănit ușor și nu a avut nevoie de internare în spital, potrivit news.ro.

Salvatorii montani i-au întors din drum și pe ceilalți membri ai grupului și i-au ajutat să coboare în siguranță la baza muntelui.

Mai multe zone din România se află sub cod galben sau portocaliu de ploi torențiale însoțite de tunete și fulgere. Salvamontiștii îi sfătuiesc pe amatorii de drumeții montane să verifice avertizările meteorologilor înainte să se plece la drum.