Evenimentul Zilei > Vremea > Cod galben de ploi abundente în mai multe regiuni din România. Vremea în minivacanța de Sfânta Maria
Cod galben de ploi abundente în mai multe regiuni din România. Vremea în minivacanța de Sfânta Maria

Cod galben de ploi abundente în mai multe regiuni din România. Vremea în minivacanța de Sfânta Maria

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată. Cantitățile de apă vor fi în general între 25...40 l/mp și pe arii restrânse vor ajunge la 50...70 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabilă din 14 august, ora 12:00  și până pe 15 august, ora 22:00.

La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

De asemenea, aceasta se va manifesta cu intensificări ale vântului, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

Revin ploile în majoritatea regiunilor din România 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

În București, cerul va fi variabil în prima parte a zilei, iar apoi se va înnora treptat, iar după-amiază se vor înregistra averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi de 29 de grade Celsius, iar cea minimă între 16-18 grade Celsius.

Pe litoral, vremea va fi călduroasă în prima parte a zilei, cu unele înnorări după-amiază, cât pot apărea câteva ploi de vară. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 29 de grade Celsius. Totodată, temperaturile minime se vor situa între 19 și 22 de grade Celsius, iar temperatura apei mării între 23 și 26 de grade Celsius.

Meteorologii au anunțat că săptămâna viitoare, pe întreg teritoriul României se vor înregistra temperaturi cu valori mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, în special în sud-est. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în nord și la munte, iar în rest vor fi apropiate de normal. Totodată, sfârșitul lunii august vine cu temperaturi ridicate la nivelul întregii țări, iar regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că la începutul lunii septembrie, temperaturile vor fi  normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României.