Aglomerație pe drumurile naționale, autostrăzi și la granițe. Recomandări pentru șoferi

Aglomerație pe drumurile naționale, autostrăzi și la granițe. Recomandări pentru șoferi Șoferi. Sursa foto: Dreamstime.com

Weekend prelungit de Sfânta Maria. Drumurile din România au început să fie aglomerate încă de la primele ore ale dimineții. Potrivit Poliției de frontieră, traficul la granițe este în creștere.

Este aglomerație sâmbătă dimineața pe DN1, în Comarnic și Bușteni, pe Autostrada Soarelui, dar și la ieșire de pe Autostrada A4 către DN 39 Agigea – Mangalia.

Potrivit Centrului Infotrafic, sâmbătă dimineața valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploiești –Brașov, astfel că se circulă în coloană în zona localității Comarnic, pe sensul de urcare către Brașov.

Trafic intens se înregistrează și pe raza stațiunii Bușteni, în ambele sensuri, fără a se forma coloane de autovehicule.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe Autostrada A2 București – Constanța, valorile de trafic sunt crescute pe sensul către litoral pe tronsoanele kilometrice 12 - 50 și 148 - 156.

În condiții de aglomerație se circulă și la ieșire de pe Autostrada A4 către DN 39 Agigea – Mangalia.

Șoferii sunt sfătuiți să respecte limitele legale de viteză și indicațiile polițiștilor, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație sau direcția de deplasare, să pună în funcțiune luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc.

Creștere a traficului la granița cu Ungaria și Bulgaria. Recomandările Poliției de frontieră

Polițiștii se așteaptă ca în minivacanța de Sfânta Maria să se înregistreze o creștere a traficului în special la granița cu Bulgaria și Ungaria.

Potrivit Poliției de frontieră, vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire aproximativ 345.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 83.440 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost aproximativ 169.000 de persoane, cei mai mulți dintre ei intrând pe la frontiera cu Ungaria, aproximativ 57.000 persoane.

Vineri, cele mai aglomerate puncte de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, au fost Nădlac II, cu peste 77.600 de persoane, Giurgiu, cu peste 38.100 de persoane și Vama Veche, cu peste 19.100 de persoane.

„Având în vedere că a început minivacanța de Sfânta Maria și mulți cetățeni români călătoresc în afara granițelor ţării, în perioada următoare se preconizează, de asemenea, o creștere a traficului în punctele de trecere a frontierei, în special la frontiera cu Ungaria și Bulgaria. Astfel, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate”, a transmis Poliția de frontieră.

În ceea ce privește cetăţenii ucraineni, 12.465 au intrat în România în cursul zilei de vineri, în scădere cu 3,08% faţă de ziua precedentă.

(Mediafax)