Evenimentul Zilei > Justitie > DNA: Un fost preşedinte al Judecătoriei Făurei, trimis în judecată pentru mită
DNA: Un fost preşedinte al Judecătoriei Făurei, trimis în judecată pentru mită

DNA: Un fost preşedinte al Judecătoriei Făurei, trimis în judecată pentru mită

Procurorii DNA Galaţi au trimis-o în judecată, în stare de arest preventiv, pe fostul preşedinte al Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni Agerpres, în noiembrie, Aurica Budescu, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Făurei, judeţul Brăila, şi, implicit, de judecător, având repartizat spre soluţionare un dosar, a pretins de la un martor denunţător o sumă de bani în legătură cu soluţionarea favorabilă a cauzei, în care aceasta avea calitatea de petent contestatar al unui proces – verbal de sancţionare contravenţională, întocmit de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila.

"Ulterior, în 28 noiembrie, în legătură cu acelaşi dosar care, între timp, fusese soluţionat prin înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale, în cuantum de 20.000 lei, cu sancţiunea avertismentului, inculpata a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii au beneficiat de sprijinul SRI. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Galaţi, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News