Cum îți salvezi telefonul dacă îl scapi în apă. De ce nu e bine să arunci punguțele din cutiile de pantofi

Cum îți salvezi telefonul dacă îl scapi în apă. De ce nu e bine să arunci punguțele din cutiile de pantofi Sursa foto: Arhiva EvZ

Dioxidul de siliciu sau acele mici punguțe pe care le găsim în cutiile de pantofi pot fi folosite în diverse cazuri. Rolul acestora este de a absorbi umiditatea și nu permite dezvoltarea culturilor de bacterii. Punguțele cu gel sunt excelente pentru a vă usca telefonul mobil, în cazul în care l-ați scăpat în apă.

Punguțele cu siliciu, pe care le găsim de regulă în cutiile cu pantofi, genți sau telefoane, au o întrebuințare aparte. În linii mari, punguțele respective sunt folosite pentru a absorbi umiditatea. Biluțele transparente conțin un agent deshidratant netoxic pe bază de dioxid de siliciu.

Dioxidul de siliciu, întrebuințări diverse

Punguțele cu siliciu sunt folosite pentru a elimina posibilitatea formării mucegaiului sau a coloniilor de bacterii. De asemenea, mai este utilizat și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din spațiile și încăperile în care este depozitat.

La prima vedere, biluțele cu siliciu par banale, dar pe lângă întrebuințarea lor de bază pot fi utilizate și în cazurile de „forță majoră”. De exemplu, vă pot salva telefonul dacă l-ați scăpat în apă sau pot usca aparatele auditive. Telefonul mobil poate fi uscat cu ajutorul biluțelor de siliciu. De fapt, sunt foarte eficiente la aspirarea umidității.

Ne puteți urmări și pe Google News
Biluțele cu siliciu vă pot salva telefoanele mobile

Sursa foto: Photo 210663218 © Evgeniy Parilov | Dreamstime.com

Absoarbe umiditatea din telefoane și aparate auditive

Tot ce trebuie să faceți este să plasați telefonul oprit și biluțele de gel într-o pungă pe care să o strângeți la capăt. După care lăsați dioxidul de siliciu să acționeze timp de 24 de ore. Aceeași situație se aplică și în cazul aparatelor auditice.

Aveți grijă cum manevrați biluțele cu gel. Nu sunt comestibile, în schimb ajută la prevenirea formării umidității în camerele unde sunt depozitate produsele alimentare care trebuie să fie mereu uscate. Gelul poate fi utilizat și în cazul medicamnentelor care prind umezeală. Prin urmare, plicuțele pot fi puse și în cutia cu medicamente.

De ce câinele tău mănâncă iarbă

Sursa foto: Arhiva EvZ

Dioxidul de siliciu previne apariția umidității

Întrebuințările biluțelor de siliciu nu se opresc aici. Iubitorii animalelor de companie pot folosi dioxidul respectiv pentru a feri mâncarea companionilor de umezeală. Bijuteriile sau tacâmurile de argint se pot înnegri sau păta dacă sunt depozitate într-un mediu apos. Astfel, serviciul poate fi păstrat în condiții mai bune cu ajutorul dioxidului de siliciu, potrivit stiripesurse.ro.