Dieta minune care accelerează metabolismul. Kilogramele în plus vor deveni istorie

Dieta minune care accelerează metabolismul. Kilogramele în plus vor deveni istorieSursa: Dreamstime.com

Medicul Mike Moreno a creat o dietă de 13 zile, devenită populară grație principiului alimentar simplu după care funcționează aceasta. Rezultatele promit să fie vizibile după o perioadă scurtă de timp, în vreme ce eforturile nu sunt prea mari pentru cei motivați să scape de kilogramele în plus.

Acest tip de dietă se împarte în trei etape, două vizează pierderea în greutate, iar a treia are rolul de a prezerva greutatea corporală dorită. Principiul de bază al dietei de 13 zile este creșterea proceselor metabolice din organism și arderea în mod accelerat a grăsimilor.

Dieta de 13 zile care te scapă de kilogramele în plus

Este cunoscută sub numele de „dieta daneză” sau „dieta care schimbă metabolismul”, fiind extrem de eficientă în procesul de slăbire. Deși rezultatele variază în funcție de persoană, regimul alimentar în cauză promită pierderea în greutate a 7-20 kg, în medie.

Dieta de 13 zile este una relativ restrictivă și hipocalorică, dar efectele ei se mențin pe o durată medie de aproximativ doi ani. Există totuși o condiție pentru acest lucru, anume menținerea unei alimentații sănătoase și după finalizarea dietei, fără a mai recurge, însă, la un alt regim alimentar în acești doi ani.

Pentru că este vorba de o dietă hipocalorică, este recomandată doar celor care au stare de sănătate bună, asta pentru că poate provoca anemii. Dieta este interzisă persoanelor în vărstă sau adolescenților.

Consumul zilnic impus este de 500-800 calorii, fiind deosebit de importantă respectarea cu rigurozitate a dietei. Celor care se abat de la ea li se recomandă să oprească dieta și să o reia după 6 luni.

În ce constă dieta de 13 zile

Ziua 1:

  • Mic dejun: o ceaşcă de cafea, cu o linguriţă de zahăr.
  • Prânz: două ouă fierte tare, o roşie şi spanac fiert.
  • Cină: 200 grame de carne de vită preparată la grătar, alături de o salată verde cu ulei (preferabil de măsline) şi suc de lămâie.

Ziua 2:

  • Mic dejun: o ceaşcă de cafea, însoțită de o linguriţă de zahăr.
  • Prânz: 200 grame de şuncă slabă şi un iaurt natural.
  • Cină: 200 grame de carne de vită la grătar, o salată verde cu ulei (recomandat de măsline) şi suc de lămâie.

Ziua 3:

  • Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr şi o felie de pâine prăjită.
  • Prânz: două ouă fierte, 100 grame de şuncă slabă şi o salată verde cu suc de lămâie.
  • Cină: ţelină fiartă, o roşie şi un fruct proaspăt, la alegere.

Ziua 4:

  • Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr şi o felie de pâine prăjită.
  • Prânz: un suc de portocale (220 ml) şi un iaurt natural.
  • Cină: un ou fiert tare, un morcov răzuit şi câteva felii de brânză.

Ziua 5:

  • Mic dejun: un morcov mare răzuit, însoțit de suc de lămâie.
  • Prânz: 200 grame de peste – cod fiert cu zeamă de lămâie, la care se adaugă o linguriţă de unt.
  • Cină: 200 grame de friptură de vită la grătar şi salată verde cu ţelină proaspătă.

Ziua 6:

  • Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr şi o felie de pâine prăjită.
  • Prânz: două ouă fierte şi un morcov mare răzuit, alături de suc de lămâie.
  • Cină: 250 grame de pui la grătar (sau fiert), o salată făcută din salată verde cu ulei (de măsline) şi suc de lămâie.

Ziua 7:

  • Mic dejun: o cană cu ceai fără îndulcitori.
  • Prânz: nu se consumă nimic, trebuie doar să beţi multă apă.
  • Cină: 200 de grame carne de miel, dar preparată slab şi un măr, conform Realitatea.net.

Din ziua a opta şi până în ziua a treisprezecea, dieta impune regimul alimentar din zilele 1-4. Mai trebuie spus faptul că această dietă poate fi urmată după consultarea unui nutriționist, asta pentru că organismul va fi supus unor schimbări majore, motiv pentru care trebuie pregătit anterior, eliminând, în același timp, riscurile privind urmarea acestei diete.

Ne puteți urmări și pe Google News