

Acest tip de dietă se împarte în trei etape, două vizează pierderea în greutate, iar a treia are rolul de a prezerva greutatea corporală dorită. Principiul de bază al dietei de 13 zile este creșterea proceselor metabolice din organism și arderea în mod accelerat a grăsimilor.
Este cunoscută sub numele de „dieta daneză” sau „dieta care schimbă metabolismul”, fiind extrem de eficientă în procesul de slăbire. Deși rezultatele variază în funcție de persoană, regimul alimentar în cauză promită pierderea în greutate a 7-20 kg, în medie.
Dieta de 13 zile este una relativ restrictivă și hipocalorică, dar efectele ei se mențin pe o durată medie de aproximativ doi ani. Există totuși o condiție pentru acest lucru, anume menținerea unei alimentații sănătoase și după finalizarea dietei, fără a mai recurge, însă, la un alt regim alimentar în acești doi ani.
Pentru că este vorba de o dietă hipocalorică, este recomandată doar celor care au stare de sănătate bună, asta pentru că poate provoca anemii. Dieta este interzisă persoanelor în vărstă sau adolescenților.
Consumul zilnic impus este de 500-800 calorii, fiind deosebit de importantă respectarea cu rigurozitate a dietei. Celor care se abat de la ea li se recomandă să oprească dieta și să o reia după 6 luni.
Ziua 1:
Ziua 2:
Ziua 3:
Ziua 4:
Ziua 5:
Ziua 6:
Ziua 7:
Din ziua a opta şi până în ziua a treisprezecea, dieta impune regimul alimentar din zilele 1-4. Mai trebuie spus faptul că această dietă poate fi urmată după consultarea unui nutriționist, asta pentru că organismul va fi supus unor schimbări majore, motiv pentru care trebuie pregătit anterior, eliminând, în același timp, riscurile privind urmarea acestei diete.